audio slikovnica

Andersenova 'Djevojčica sa šibicama' novi je naslov u Mozaikovoj slušaonici

29.07.2022 u 10:03

Bionic
Reading

Djevojčica sa šibicama Hansa Christiana Andersena nova je priča u Mozaikovoj slušaonici, projektu besplatnih audio slikovnica Mozaik knjige namijenjenih najmlađim korisnicima

Jedna od najtužnijih Andersenovih bajki smještena je u 19. stoljeće i kroz priču o tužnoj sudbini djevojčice, govori o tome kako trebamo ponekad zastati, razmisliti i biti zahvalni na onome što imamo, a ne samo težiti materijalnim stvarima i bogatstvu.

Priča je popraćena ilustracijama Patricija Alejandra Aguera Mariña, a život proslavljenoj priči dala je spikerica Mirela Matković.

To je osma audio slikovnica u okviru projekta realiziranog u Godini čitanja uz potporu Ministarstva kulture i medija. Do sada su objavljene "Orašar", "Carevo novo ruho", "Pliva patka", "Snjeguljica i sedam patuljaka", "Tratinčica", "Ured za izgubljene stvari" i "Zlatokosa i tri medvjeda".

Slikovnice su besplatne te lako dostupne na društvenim mrežama, putem linka dolazi se do kanala na kojem su ponuđene za slušanje. Klikom se otvaraju i listaju slikovnice, a glas prati tekst na stranici.

Iz Mozaik knjige kažu kako, slušajući priče iz slikovnica, djeca savladavaju za život potrebne vještine: govor, čitanje i pisanje. "Slikovnica je prva, a time i ključna, knjiga u djetetovu razvoju, a čitanje i slušanje slikovnica od najranije dobi razvija i njeguje strast prema čitanju", ističu.