26. rujna 2020. u Uraniji

6 glumica traži autora najavljuju prvo “Čitanje NJE” u Zagrebu

24.09.2020 u 10:38

Bionic
Reading

"Čitanje NJE" serijal je javnih scenskih čitanja suvremenih hrvatskih drama s jakim ženskim licima. Na prvom čitanju predstavljamo dramu talentirane umjetnice i dramaturginje Dorotee Šušak Kako smo preživjeli Dies Irae u režiji Lee Anastazije Fleger i izvedbi Sanje Vejnović, Irene Tereze Prpić, Kim Končar i Tene Belčić

Iste večeri u popratnom programu predstavit ćemo istraživanje Kako žive umjetnice Selme Banich i Nine Gojić, u kojem je sudjelovalo preko stotinu umjetnica i radnica u kulturi, nakon kojega će uslijediti razgovor publike s predavačicama i umjetničkim timom.

Prvo "Čitanje NJE" koje će se, u okviru projekta 6 glumica traži autora, održati 26. rujna 2020. u Uraniji (Trg E. Kvaternika 3/3) s početkom u 20 h pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Primorsko-goranske županije. Ulaz je slobodan. Zbog ograničenog broja posjetitelja, molimo da nam svoj dolazak potvrdite najkasnije do petka, 25.rujna na e-mail 6glumicatraziautora@gmail.com

Čitavo događanje moći će se pratiti i putem streaminga na stranici urania.hr, uz poziv gledateljima da, prema svojim mogućnostima, doniraju u Fond solidarnosti za samostalne umjetnike s naznakom “Donacija za OSU-6gta”, ako žele da donacija bude upućena ženskim umjetnicama, koje su nastavno na prije postojeće neravnopravnosti, pogođenije krizama 2020.

Sljedeća dva čitanja održat će se u Rijeci (16. listopada) i Zagrebu (31. listopada) na kojima ćemo, uz suradnju domaćih glumica, redatelja/ica i dramaturginja, prezentirati druge dvije izabrane drame koje su prošle selekciju stručnog žirija, prema kriterijima navedenima u prijavi. Javna čitanja drama prati i zanimljiv popratni program koji obuhvaća izlaganje stručnjakinja i diskusiju s publikom.

Pratite nas i podržite projekt jer želimo pokazati da se nedostatak ženskih lica na pozornicama #jednostavnomože ispraviti! Za sva pitanja slobodno nam se obratite na navedenu mail adresu. Više informacija o projektu saznajte na društvenim mrežama Facebook i Instagram  6 glumica traži autora.