intimna svirka

The Gentleman najavljuje dva koncerta ovog vikenda u Uraniji

15.02.2023 u 10:46

Bionic
Reading

The Gentleman će održati dva koncerta 17. i 18. veljače od 21 sat u veoma intimnoj atmosferi prostora kreacije – Urania u Zagrebu. Nastupit će sa svojim pratećim bendom Coffee & Cigarettes, a izvesti će pjesme sa svoja dva dosad objavljena albuma The Gentleman i Hide & Seek

Više informacija o koncertima možete pronaći na stranicama www.urania.hr, a ulaznice za oba dana možete kupiti online ili na blagajni Uranije sat vremena prije početka koncerta.

Iza pseudonima The Gentleman krije se Marko Lucijan Hraščanec, talentirani glazbenik kantautor koji je svojim albumom prvijencem "The Gentleman" pokazao iznimnu širinu glazbenog izričaja i zavidnu vještinu metaforiziranja u stihovima i glazbi. Njegov drugi album "Hide&Seek" glazbena je kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. Nastupao je u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske i regije (INMUSIC festival 2019., Tam Tam Music Festival, Last Minute Open Jazz Festival Bale, VoxFeminae Festival, Začarana Močvara, klub Vinyl, Fest Jazza Koprivnica, DORF u gostima, FUNK i dr.), uglavnom sam uz gitaru, a ponekad mu se pridružuje i njegov glazbeni sastav Coffee & Cigarettes. Surađivao je s Big Bandom Bjelovar s kojim je nastupio na jazz festivalu Fest Jazza Koprivnica 2022. izvevši s orkestrom svoje odabrane skladbe u big band aranžmanima Brune Bišćana. Osvojio je tri nominacije za 4. nezavisnu novinarsku nagradu Rock&OFF 2021. u kategorijama za album godine, pjesmu godine (Body or Soul) i Pop&Off izvođača godine. Također je nominiran za medijsku nagradu Večernjakova ruža 2022. u kategoriji "Novo lice godine".

Izvor: Društvene mreže / Autor: nn

Album The Gentleman – Hide & Seek slušajte na linku.