Program podložan promjenama i prilagodbama

55. Đakovački vezovi od 18. lipnja do 4. srpnja

17.06.2021 u 17:40

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 55. Đakovački vezovi bit će održani od 18. lipnja do 4. srpnja, no program je, ovisno kako će se razvijati epidemiološka situacija, podložan promjenama i prilagodbama, a zemlja-partner ove je godine Mađarska, rekao je u četvrtak gradonačelnik Marin Mandarić

Dodao je da će biti održane sve središnje priredbe smotre te niz pratećih. Zemlja-partner ove je godine Mađarska čiji će folklor, običaje i gastronomiju predstaviti sedam društava od kojih jedno dolazi iz Budimpešte, istaknuo je gradonačelnik Mandarić na konferenciji za novinare u Maloj gradskoj vijećnici.

Vezovi će svečano biti otvoreni u petak, 2. srpnja, ispred katedrale, a u nedjelju, 4. srpnja, je svečani mimohod u kojem će ove godine gradom prodefilirati oko 40 skupina, a naglasak je na skupinama iz Slavonije i Baranje.

Direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek u okviru 55. Vezova najavila je i Male vezove i druge dječje programe, Đakovačke rezove i u okviru njih Etno film festival Srce Slavonije na kojem će biti prikazani filmovi iz, među ostalim, Hrvatske, Portugala, Italije, Senegala, Bangladeša i Kolumbije.

Vezove prate i koncerti među kojima i nastup Lada, izložbe, radionice za odrasle, konjički program na đakovačkom Hipodromu, glazbeni program i dr. Đakovački vezovi bit će zatvoreni u nedjelju, 4. srpnja, navečer tradicionalnim izborom najljepšeg narodnog ruha. Pokrovitelji su predsjednici države, Sabora i Vlade.