KINO EUROPA

28 filmova na 3. festivalu židovskog filma

22.05.2009 u 13:57

Bionic
Reading

Svečanim otvorenjem u kinu Europa 24. svibnja u 19 sati počinje 3. festival židovskog filma Zagreb

U uvodnom dijelu svečanosti publiku će pozdraviti veleposlanik države Izrael u Zagrebu Shmuel Meirom, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Duško Ljuština i Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Festival će otvoriti dvostruki oskarovac Branko Lustig, ujedno i predsjednik Festivala.

Po otvorenju bit će prikazane projekcije kratkog filma 'Zemlja igračaka', nagrađenog Oscarom ove godine i igranog filma 'Dječak u prugastoj pidžami', redatelja Marka Hermana, u produkciji Walt Disney studija.

Nakon promocije 'Zemlje igračaka' o filmu će govoriti redatelj Jochen Alexander Freydank, a Slavko Goldstein predstavit će hrvatski prijevod istoimene knjige.

Na ovogodišnjem trećem po redu Festivalu židovskog filma bit će prikazano 28 nagrađivanih stranih i domaćih filmova židovske tematike. Prate ga dodatni obrazovni i kulturni sadržaji: edukacija mladih o holokaustu, filmska radionica, izložba fotografija te koncerti.

Festival traje do 28. svibnja.