NOSOROG NA TINDERU

Vrsta mu je pred izumiranjem, pomoć traži na aplikaciji za upoznavanje

26.04.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Stručnjaci za divlje životinje ulažu velik napor kako bi spasili sjevernog bijelog nosoroga od izumiranja. Slamku spasa za produljenje vrste potražili su na aplikaciji za upoznavanje Tinder Dating, na kojoj su posljednjem muškom pripadniku vrste u svijetu otvorili profil

'Ne želim biti napadan, ali sudbina vrste doslovce ovisi o meni. Dobro to obavljam i pod pritiskom', navodi se na profilu 43-godišnjeg nosoroga Sudana.

Cilj kampanje 'Najprivlačniji neženja na svijetu' nije pronaći Sudanu partnericu s obzirom na to da na svijetu postoje još samo dvije pripadnice njegove vrste, Najin i Fatu, koje pod stalnim nadzorom čuvara žive s njim u kenijskom centru za zaštitu divljih životinja Ol Pejeta Conservancy.

Zbog niza problema, koji uključuju i starost, posljednji pripadnici vrste nisu u stanju prirodno se razmnožavati pa je centar pokrenuo kampanju s aplikacijom za upoznavanje Tinder kako bi sakupili devet milijuna dolara potrebnih za istraživanja metoda uzgoja, između ostalog i oplodnju in vitro ne bi li spasili vrstu od izumiranja.

Glavni izvršni direktor centra Richard Vigne upozorava da situacija sa sjevernim bijelim nosorogom pokazuje utjecaj čovječanstva na tisuće drugih vrsta diljem planeta.

'Cilj nam je ponovno uspostaviti održivu populaciju sjevernog bijelog nosoroga u divljini gdje će se ostvariti njihova istinska vrijednost', rekao je Vigne.

Autor: Youtube