VELIKA MAZA

Mali nosorog zbog traume ne može spavati sam

10.06.2014 u 12:37

Bionic
Reading

Nakon što je vidio kako krivolovci ubijaju njegovu majku mali nosorog Gertjie bio je spašen i odveden u Centar za ugrožene vrste Hoedspruit u Južnoafričkoj Republici

Slatki četveromjesečni nosorog Gertjie ostao je siroče nakon što su mu krivolovci ubili majku. Našli su ga i spasili djelatnici Centra za ugrožene vrste Hoedspruit u Južnoafričkoj Republici.

Čini se da je jedna od posljedica toga što je vidio kako mu lovci ubijaju majku to da više ne može spavati sam, pa zato jedan od čuvara uvijek mora biti uz njega kako bi se mladunac mogao odmoriti. Mali nosorog se polako oporavlja i stječe samopouzdanje. Često šeće i jede, a najviše voli blatne kupke.


Odrasli nosorozi su meta krivolova zbog njihovog roga koji je na crnom tržištu vredniji od zlata. Samo 2013. više od tisuću nosoroga je bilo ubijeno, a stručnjaci predviđaju da bi tim tempom do 2026. ti veliki sisavci mogli izumrijeti.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.