NEOBIČNA LJUBAV

Umiljati vrag prati ga u stopu, a on mu pomaže opstati na Zemlji

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 25.07.2017 16:52
  • Objavljeno 25.07.2017 u 16:52
tportal

Izvor: Facebook / Autor: Facebook

Da čak i vragovi mogu biti umiljati, pokazuje nam svojim videoprilozima Tim Faulkner koji je život posvetio očuvanju tasmanijskog vraga

Australski tobolčar vrlo je ugrožena vrsta. Do 1941. godine, kada su zaštićeni, stočari su ih istrebljivali jer su ih smatrali prijetnjom stoci. Od kasnih 1990-ih najveća je prijetnja za opstanak populacije tumor lica koji ih napada.

Tim Faulkner se o njima brine u utočištu za ugrožene divlje životinjske vrste Devil Ark. Danas ovim prostorom, smještenim u Novom Južnom Walesu, slobodno luta više od 150 tasmanijskih đavola, dok su 2011., kada je utočište otvoreno, u njemu bile samo 44 jedinke.

Rezultat je to nesebične pomoći koju divljim životinjama pružaju Tim i njegove kolege, pa je u nekoliko uzgojnih ciklusa u utočištu svijet ugledalo oko dvjestotinjak zdravih vražićaka.

Tasmanijski vragovi dobri su penjači i plivači, a poznati su i kao životinje koje uspostavljaju jake veze. Iako to u pravilu čine s pripadnicima svoje vrste, jedan se vražićak posebno vezao za svog zaštitnika Tima.