U POTRAZI ZA PLASTIKOM

Tko će nas spasiti od ekološke katastrofe? Na mladima budućnost ostaje!

12.08.2019 u 16:00

Bionic
Reading

Anna Du možda ima samo 13 godina, no već radi na čišćenju oceana od plastike

Školarka Anna Du iz Massachusettsa izumila je podvodno vozilo na daljinsko upravljanje kojim testira vodu kako bi pronašla čestice mikroplastike na dnu.

Prije oko godinu dana, 13-godišnjakinja zainteresirala se za problem plastike u morima. Nakon malo istraživanja saznala je da ljudi zagađuju oceane s oko osam milijuna tona plastike godišnje. U oceanima se već nalazi oko 150 milijuna tona plastike.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Anna Du jedna je od 30 finalista natjecanja u kategorijama znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike za mlade (Broadcom Masters). U natjecanju je sudjelovalo oko 5.000 školaraca.

'Obožavam znanost i tehnologiju jer ima toliko primjena. Možete riješiti puno problema širom svijeta što može poboljšati životinjske i ljudske živote, a ima i potencijala uhvatiti se ukoštac s velikim stvarima koje su svima zajedničke poput klimatskih promjena, raka i pronalaženja novih izvora obnovljive energije', rekla je Anna Du.

Pametna djevojčica svima preporučuje da sami pronađu svoja rješenja za probleme, te da ne strahuju od neuspjeha jer iza svakog velikog izuma stoji tisuću promašaja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube