PRIJEDLOG POLITIČARA

Švedskim zaposlenicima će tijekom pauze dozvoliti seks

25.02.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Gradski vijećnik u gradu Overtornea na krajnjem švedskom sjeveru ovaj je tjedan predložio da se na popis dopuštenih aktivnosti tijekom jednosatne pauze za ručak švedskim radnicima dodaju i seksualne aktivnosti s partnerom ili partnericom

Per-Erik Muskos (42) izrazio je zabrinutost zbog prezaposlenosti nekih parova koji ne provode dovoljno vremena zajedno te podsjetio da su 'studije' potvrdile kako seks pridonosi psihološkom i fizičkom zdravlju.

'Tijekom pauze možete otići u obližnji fitness centar i vježbati, no ovo je zdravije i za parove, ali i za samce', smatra Muskos.

'Ovakva bi mjera bez sumnje utjecala na poboljšanje raspoloženja i povećanje broja stanovnika u našemu malom gradu od 4500 stanovnika', kazao je za AFP.

Prijedlog vijećnika iz Overtornea ne čudi jer su Šveđani skloni cijeniti životne vrijednosti i u njima uživati. Poznata je njihova 'fika' ili pauza za ispijanje kave koja im pomaže da se 'odmaknu' od poslovnih briga i napune baterije uz neku slasticu.

Muskos ističe da će se o njegovu prijedlogu za nekoliko mjeseci raspravljati na sjednici gradskoga vijeća te dodaje da su mu neskloni samo 'stariji zaposlenici kojima je neugodno na sjednici raspravljati o tome što se događa u spavaćoj sobi'.