NIJE TAKO STRAŠNO

Što bi se Milanu Bandiću dogodilo da pojede 100 žaba?

08.11.2018 u 13:49

Bionic
Reading

Milan Bandić kaže da bi za branitelje pojeo i 100 žaba. Evo što bi se dogodilo, ako bi to stvarno učinio

Kao što je Mark Twain jednom rekao: 'Ako morate pojesti žabu, najbolje je to učiniti rano ujutro. Ako morate pojesti dvije žabe, prvo pojedite najveću.' Iako je slavni američki pisac govorio o izvršavanju neugodnih zadataka, nismo sigurni da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić govori u prenesenom značenju, pa smo odlučili proučiti što bi mu se dogodilo da zapravo pojede 100 žaba.

Za početak, žabe su jestive, a u mnogim zemljama, kao u Francuskoj ili Kini, nisu neuobičajeno jelo, no većina te životinje se ne jede, već samo njene noge gdje je najmesnatija. Nikako ne želite jesti žablju kožu koja je skliska, vrlo čvrsta i u nekim slučajevima otrovna.

  • +15
Zagreb: Milan Bandić rođendansko jutro započeo kupnjom namirnica na Dolcu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Iako pretpostavljamo da bi zagrebački gradonačelnik svoje žabe na neki način pripremio, nije nemoguće da ih namjerava cijele progutati. Sudeći prema korejskom načinu jedenja hobotnica, ni to nije nemoguće, ali je vrlo nepreporučljivo, uglavnom zbog kože i kostiju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Dakle, što bi se Milanu Bandiću dogodilo da si pripremi i pojede stotinu žabljih krakova? Na kraju obroka bi u tijelo unio oko 1.750 kalorija, što i nije tako strašno.

Meso je ugodnog okusa i teksture, negdje između piletine i ribe. Dodajmo tome i činjenicu da su žabe bogat izvor zdravih omega-3 masnih kiselina, kalija i vitamina, pa se čini da je njegova izjava o jedenju 100 žaba, ne samo dobar politički potez, već i solidan izbor ručka.

U slučaju da je praznovjeran, Milan Bandić mogao bi profitirati i na mističnom polju – žabe se smatraju simbolima bogatstva, prijateljstva i obilja, kao i plodnosti. Doduše, ne znamo računa li se to kad su nečiji obrok.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube
  • +5
Pekarske skulpture Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia