NEKA DRUGA VREMENA

Prepustite se nostalgiji, ili saznajte nekoliko zanimljivosti dok se prisjećamo 1981.

25.07.2020 u 07:51

Bionic
Reading

Svaka godina ima svoj niz neobičnih i lako pamtljivih događaja, a 1981. možda čak i koji više od prosjeka

Što se sve dogodilo 1981. godine? Poprilična količina još uvijek lako prepoznatljivih stvari iz pop kulture, kao i nekoliko povijesno važnih trenutaka.

Automobil DMC DeLorean pojavio se na tržištu 1981., a četiri godine kasnije i u kinima u ulozi vremenskog stroja u filmu 'Povratak u budućnost'. Na televiziji su svoju premijeru imali Carringtonovi u seriji 'Dinastija', 'Štrumpfovi' su oduševili djecu i odrasle, a u kinima se prikazivao 'Otimači izgubljenog kovčega', prvi film u franšizi o Indiani Jonesu.

Slavna video igra 'Donkey Kong' 1981. izašla je na tržište, a u Hennikeru u New Hampshireu je odigrana prva partija Paintballa.

Iran je nakon 444 dana dopustio povratak 52 Amerikanaca kući, samo nekoliko minuta nakon što je Ronald Reagan postao predsjednik SAD. Samo par mjeseci kasnije John Hinckley, Jr. neuspješno je pokušao ubiti predsjednika Reagana zato jer je navodno želio impresionirati glumicu Jodie Foster kojom je bio opsjednut.

Ronald Reagan nije bio jedini koji je bio žrtva atentata – papa Ivan Pavao II zadobio je ranu od vatrenog oružja nakon što je Turčin Mehmet Ali Ağca pucao u njega, no brzo se oporavio.

Diana Frances Spencer 29. srpnja, 1981., udala se za princa Charlesa i postala legendarna britanska princeza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube