LOŠA PRVOAPRILSKA ŠALA

Obožavatelji još tuguju, a pas kojim je nadahnut popularni meme Doge je živ

03.04.2017 u 22:13

Bionic
Reading

Vijest o smrti psa japanske pasmine Shiba Inu, kojim je nadahnut popularni meme Doge, izazvala je veliku tugu na društvenim mrežama, a riječ je zapravo o lošoj prvoaprilskoj šali

Lažnu vijest o smrti japanskog psa objavila je na svom Twitteru kineska televizijska postaja China Central Television (CCTV).

Vijest se na društvenim mrežama nastavila širiti i nakon što je vlasnica psa Kabosu na svom Instagramu demantirala tu vijest.

'Kabosu je u redu, živa je! Ne brine me to što je netko na Prvi april slagao da je Kabosu mrtva', napisala je vlasnica psa i napomenula da joj je važnije naglasiti da se radi o ženki.

Pas je kao štene završio u skloništu za životinje, gdje ga je pronašla i udomila vrtićka odgojiteljica Atsuko Sato. Ime mu je nadjenula po agrumu Kabosu, jer ju je njeno okruglo lice podsjećalo na ovo voće.

Slika Kabosu prvi put se pojavila na internetu 2010. u blogu koji je postala Sato. Nakon toga se pojavljuje u varijacijama s različitim tekstovima koji predstavlja neku vrstu unutarnjeg monologa, namjerno napisanim na lošem engleskom jeziku.

Meme Doge postaje popularan 2013. kad ga je internetska stranica Know Your Meme proglasila za Meme godine. U prosincu te godine, po uzoru na Doge nastala je i kripto valuta Dogecoin, pojavio se na materijalima u Kongresu SAD-a, na Gooleu, u spotu Weird Al' Yankovica...