TOPE SRCA

Ljubav ili prijateljstvo? Topla priča o neraskidivoj vezi magarca i ženke emua

09.11.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Neobične životinjske veze najbolji su primjer da ljubav uvijek pobjeđuje

Magarac i ženka emua toliko su se međusobno povezali u skloništu za životinje u Sjevernoj Karolini da nipošto ne žele jedno od drugoga, što bi mogao biti veliki problem pri njihovu razdvajanju i udomljenju, piše The Charlotte Observer.

List piše da su magarac i ženka emua dovezeni s farme u Kershawu koju je prošli tjedan iznenada napustio vlasnik. Jennifer Gordon iz neprofitne udruge Carolina Waterfowl Rescue kaže da je vlasnik napustio i ostale životinje s farme.

Smatra da se prisan odnos među dvjema životinjama postupno razvijao jer su obje bile vrlo usamljene.

‘Jako su povezani, neprestano provode vrijeme zajedno, čak i spavaju jedno pokraj drugoga’, kaže Gordon.

Volonteri su željeli razdvojiti prijatelje i smjestiti ih u odvojene obore, no nije im uspjelo.

‘Magarac se u toliko mjeri 'uzrujao' da je počeo glasno plakati, a emu je počeo frenetično trčati naokolo. Magarac je pritom napao trojicu ostalih magaraca u istome oboru. Oni jednostavno žele biti zajedno’, rekla je Gordon.

Nerazdvojni prijatelji donedavno nisu imali imena pa su iz skloništa za životinje putem Facebooka zatražili prijedloge. Na kraju se odlučilo da će se magarac i emu zvati Jack i Diane.

Dio znanstvenika smatra da se ovakva privrženost među različitim životinjskim vrstama javlja isključivo u skloništima ili zoološkim vrtovima u koje su ih smjestili ljudi.

'Čini se da će zainteresirani za udomljenje morati sa sobom povesti obje životinje', kaže Gordon.

  • +5
Skakavac na zmijskoj glavi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia