ZUCKERBERG PRED KONGRESOM

Internet se prilično okrutno sprda sa šefom Facebooka, izabrali smo najbolje fore

11.04.2018 u 11:08

Bionic
Reading

Kad se glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg nađe na meti internetskih šaljivaca, viralni tweetovi nižu se sami od sebe

Mark Zuckerberg morao je pred senatorima u Kongresu objasniti kako se dogodilo da je Cambridge Analytica iskoristila podatke sa Facebooka za utjecanje na izbore za američkog predsjednika 2016. Zahvaljujući ispitivanju glavnog izvršnog direktora Facebooka na internetu su se zaredale šale na njegov račun.

Zuckerberg u Kongresu Izvor: Profimedia / Autor: NN

Zuckerberg koji je poznat po tome da izbjegava novinare i njihove kamere proveo je cijeli dan odgovarajući na pitanja o politici svoje tvrtke, te o tome kako rade društvene mreže i internet. Među prvim šalama bilo je podsjećanje na Zuckerbergov tweet iz 2009. – 'This is neat' ('Ovo je zgodno'). Ubrzo je uslijedila lavina zabavnih komentara.

'Mislite li da je primijetio fotografe', duhovito je komentirao Greg Bensinger.

'Ako ste loše volje, samo se sjetite da će za točno četiri godine Mark Zuckerberg dobiti jedan od onih podsjetnika 'Hej, pogledaj ovo sjajno sjećanje!' u sklopu kojeg će biti 15 fotografija na kojima se znoji i nervozno gleda dok se Chuck Grassley dere na njega', komentirao je Jason O. Gilbert.

Ukratko, Zuckerbergov život trenutno nije bajka.