OBALNI ORLOVI

Bizarno: Galeb zgrabio čivavu iz dvorišta

25.07.2019 u 15:38

Bionic
Reading

Jedan u galeb u Engleskoj nedavno je odnio čivavu u nepoznatom smjeru, a prognoze hoće li ga itko ikada ponovo vidjeti nisu idealne

Iako nitko ne obraća pažnju na galebove, te ptice dovoljno su velike da ponekad ugrabe i pokojeg sitnog kopnenog sisavca. Čivava Gizmo nestao je iz dvorišta u Paigntonu u Devonu. Vlasnica je sigurna kako ga je galeb zgrabio.

Četverogodišnji psić od otmice nije viđen, a jadni Gizmo nije ni prvi takav slučaj. Slično se dogodilo i jednom terijeru u Cornwallu kojeg je napala grupa galebova i nanijela mu teške rane.

Žrtve galebova nisu samo životinje. Galebovi često čak i ljudima često otimaju stvari iz ruku ili ih ponekad i napadnu. Na primjer, u Cardiffu već su se žalili na galebove kojima je ptić ispao iz gnijezda, pa su ga srčano 'branili' napadajući poštara.

Iako sve ovo zvuči kao radnja 'Ptica' Alfreda Hitchcocka, stručnjaci kažu kako galebovi nisu ništa agresivniji nego inače, već samo češće dolaze u kontakt s ljudima. Teško je kriviti ptice kad se ponašaju oportunistički, a takvi su događaji toliko rijetki da su baš zbog toga i zanimljivi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube