ROĐEN U ZNAKU ASTRONAUTA

Zodijak za geekove

22.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Sa svim astrološkim predviđanjima koja se događaju ovih dana, sigurno postoje i zanemarene skupine koje ne vjeruju u jarce i zmajeve, trske i razne druge neobične nebeske znakove, već trebaju popularniji pristup budućnosti. Stoga vam predstavljamo zodijak za geekove

U napadaju dosade pisac iz Los Angelesa James Wright napravio je kompozit 12 fotografija koji je nazvao Zodijak za geekove i stavio ga na svoj blog. Nakon što je njegov prijatelj i ilustrator Josh Eckert koji trenutno studira u Indianapolisu pogledao 'Zodijak za geekove' svidio mu se, pa je posvetio malo vremena njegovoj ideji i vizualno preuredio 12 slika u format koji bolje odgovara oku modernog čitatelja.

Wright je bio oduševljen Eckertovom intervencijom i odmah je novo izdanje stavio na svoj blog. Eckert je otišao i korak dalje kad je vidio koliko dobru reakciju je Zodijak za geekove dobio na internetu, pa je napravio stranice na Facebooku i Twitteru posvećene Wrightovoj ideji.

Wright je u osnovi odabrao po jedan znak za 12 grupa geekova i na temelju kineskog horoskopa kojem se znakovi izmjenjuju jednom godišnje napravio svoj zodijak. Uz svaki znak povezao je i specijalnu godinu, a pozitivne i negativne karakteristike odabrao je prema svojoj ideji kako bi se pripadnici određenog znaka mogli ponašati.

Iako je sam autor na trenutak mislio kako je druga poboljšana verzija koja trenutačno kola internetom i konačna, Wright i Eckert sad pokušavaju napraviti treću inačicu koja više ne bi imala tuđe fotografije koje su zaštićene autorskim pravima, pa bi se zatim mogli baciti i na izradu majica i plakata.

Autori sada pokušavaju uspostaviti i sajt posvećen svom zodijaku, a do tada možete pogledati ovdje i otkriti jeste li gusar, lovac na blago ili nešto treće. Zodijak u većoj rezoluciji možete pogledati ovdje