DEPRESIJA ILI TULUMARENJE?

Zodijak savjetuje: Kako preživjeti prekid?

28.07.2011 u 10:56

Bionic
Reading

Preživljavanje perioda nakon prekida najčešće je puno teže od samog prekida veze. Bez obzira na to proživljavate li najdepresivnije razdoblje u životu poput Strijelca ili se tulumarenjem vraćate u tinejdžerske dane kao Vaga, naučite kako pomoći prijateljima uz savjete vodiča za preživljavanje prekida za svaki horoskopski znak

OVAN
Svjesni ste da je prekid najbolja opcija, ali osjećate da vam je ponos povrijeđen. Čini vam se da vam često govore da prestanete vikati ili da se smirite onda kad mislite da ste savršeno smireni. Ali ovo je jedini trenutak kad imate dozvolu društva da u potpunosti budete ono što jeste. Nitko ne očekuje da budete smireni, pa se ispušite koliko trebate. Vičite, vrištite, liječite se, šopingirajte!

Savjet prijateljima Ovna: Samo podnesite njegove/njezine ispade i sve će brzo biti gotovo.

BIK
Unatoč tendenciji da sami sebe sabotiraju u vezi, Bikovi ne podnose prekide dobro. Najbolja terapija je da se pravite da ste Ovan i da izbacite sve to, a ne gomilate tugu u sebi dok se ne pretvori u neko mračno mjesto u koje više ne želite zaviriti.

Savjet prijateljima Bikova: Njima je to velika trauma. Budite iznimno puni ljubavi prema svom prijatelju ili prijateljici Biku sve dok ih depresija ne prođe.

BLIZANCI
Vi volite kad su stvari ‘normalne’, ali praviti se da se ništa nije dogodilo ne čini stvari normalnima. Možete raditi više poslova odjednom, reorganizirati fotoalbum i izbaciti fotografije bivšeg ili bivše.

Savjet prijateljima Blizanaca: Prijatelj će vam se na trenutke ponašati histerično, a u drugom će se trenutku ponašati kao da ste vi ludi jer mislite da je uzrujan. Sve ovisi o tome koja je osobnost taj dan preuzela uzde.

RAK
Najbolja terapija za ljutog Raka je pokazati bivšem/bivšoj, ali i sebi da život ide dalje. Izlaziti van na tulume i družiti se s ljudima, kao i osjećaj slobode prigušit će tu ljutnju i stvoriti nove razloge za sentimentalnost.

Savjet prijateljima Raka: Izvedite prijatelja na neko zabavno mjesto gdje se može skroz opustiti, ali unutar razumnih granica.

LAV
Nije da savjetujemo alkohol kao sredstvo za preboljeti nesretnu ljubav, ali ponosni Lavovi trebat će proslaviti s bocom finog vina i nekolicinom prijatelja. Kažemo ‘proslaviti’ jer, premda će lav osjećati ljutnju i bol, sve vezano uz njihov pomak prema boljem raspoloženju treba prigrliti.

Savjet prijateljima Lava: Znate koliko vaš prijatelj voli komplimente? Ne ustručavajte se!

DJEVICA
Djevice drage, složite listu razloga zašto vam je bolje bez ‘utega’. A nakon toga napravite popis deset stvari koje ćete moći napraviti sad kad ste slobodni.

Savjet prijateljima Djevica: Ovdje je ključna riječ - logika. Istaknite sve razloge zašto mu je bolje samom i pravite se kao da je prekid pozitivna stvar. Djevice se osjećaju nelagodno uz ljude koji ih sažalijevaju.

VAGA
Vage će u vezi nekoliko puta prekinuti jer o svemu promišljaju, a onda promisle još jednom, a kad ta veza i završi zauvijek, Vaga će zahvaljujući konstantnoj analizi biti potpuno spremna na to. Prisilite prijatelje da slušaju o svemu što ste morali trpjeti.

Savjet prijateljima Vaga: Samo slušajte. Ništa što kažete neće im biti novost.

ŠKORPION
U redu, Škorpioni, ovdje nema nikoga osim nas, pa ćemo biti iskreni: prestanite se kažnjavati i žaliti zbog svega što ste napravili. Napravili ste onako kako ste najbolje znali. Ako mentalno želite prebiti tu drugu osobu, samo naprijed, ali barem jedanput oprostite sebi.

Savjet prijateljima Škorpiona: Uopće ne spominjite prekid. Ponašajte se kao da se ništa nije dogodilo. Zapravo, zamolite prijatelja da vam pomogne, Škorpioni to vole.

STRIJELAC
Blues je idealna riječ i muzika za ono što Strijelci proživljavaju nakon prekida. Vaša patnja, a potom i proces izlječenja doprinijet će tome kakvi ćete ljudi postati, ali ne dopustite da vas taj osjećaj obuzme.

Savjet prijateljima Strijelca: Budite oprezni. Raspoloženje vašeg prijatelja/prijateljice kretat će se od veselja do jada, i to u nekoliko sekundi. Podsjetite prijatelja da je tulum gdje god se on/ona nalazio i da vrijeme liječi sve rane.

JARAC
Ljudima rođenima u znaku Jarca ne smeta proživljavati ovakve trenutke bez prijatelja, ali vole biti dio para. Zato bi bilo najbolje da sami odete na događaj na koji biste inače poveli partnera. Time ćete sami sebi dokazati da vi to možete!

Savjet prijateljima Jarca:
Normalnost im je važnija od svega, pa se, kao i u slučaju Škorpiona, ponašajte kao da se ništa nije dogodilo. Ako se slučajno spomene ime bivše/bivšeg, ponašajte se kao da se ne sjećate tko je to.

VODENJAK
Kako biste si stvorili sigurno okruženje u kojem nitko neće primijetiti da ste se divlje isplakali, pogledajte svoj omiljeni tužan film, ali izbjegavajte romantične drame. ‘Philadelphia’? Može! ‘Vrijeme nježnosti’? Odlično! ‘Love Story’? Preskočite!

Savjet prijateljima Vodenjaka:
Bez obzira na to čija je odluka bio prekid, vaš će prijatelj biti prilično loše. Vodenjaci su navikli na kristalno bistre vode, pa će zagrljaji i pozitivni poticaji biti nužni. Također, ponesite kokice na one filmove.

RIBE
Vaša sanjivost vam često stoji na putu intuiciji, ali pokušajte zapamtiti da više od bilo kojeg drugog znaka vi duboko u sebi znate istinu. Napravite ono što želite, a ne ono što mislite da treba. Otjerajte nekoga, napišite pismo i bacite ga, napravite što god morate.

Savjet prijateljima Riba:
Pazite na svog prijatelja kao sokol. Mogli bi napraviti nešto glupo, kao što je pretjerano opijanje ili poduzimanje koraka koje će kasnije požaliti. Vaš će se prijatelj u potpunosti predati nekoj aktivnosti, pa je na vama da se pobrinete da sve završi kako treba.