UPOZNAJMO ZNAKOVE

Znate li da su Vodenjaci istinski vizionari?

15.02.2014 u 08:24

Bionic
Reading

Vodenjak je znak zračnog elementa i fiksne kvalitete kojim vlada Uran. Pronicljivim umom, neobuzdanim temperamentom i originalnim idejama možda neće ostvariti sve ciljeve, ali će sigurno uzburkati mnoge duhove

Vlada: Od 20. siječnja do 18. veljače (datumi mogu varirati od godine do godine)

Element: Zrak

Kvaliteta: Fiksna

Vladari:
Uran i Saturn

Srodna kuća: Jedanaesta

Simboli: Vodonoša

Vodenjak je znak zračnog elementa i fiksne kvalitete kojim vlada Uran. Simbol vodonoše označava pripremu tla za novo nicanje života koje će uslijediti idućeg mjeseca.

Snažan zračni element Vodenjaku donosi mudrost i inteligenciju. Pronicljivim umom, neobuzdanim temperamentom i originalnim idejama možda neće ostvariti sve ciljeve, ali će sigurno uzburkati mnoge duhove.

Kombinacija Uranovih i Saturnovih planetarnih energija vrlo je jaka i utjecajna. Zbog snažnog djelovanja Urana, njegov je duh avanturistički i vizionarski.


Voli misliti da je uvijek u pravu, ali i svima rado predstavljati ili glasno braniti svoje ideje. Uživa u svemu što je novo, radikalno i buntovno. No Saturnov utjecaj ipak malo umiruje njegov avanturistički i vizionarski duh.

Kao što njegov simbol vodonoša donosi vodu kao najdragocjeniji poklon, Vodenjak ljude u svojoj okolini neprestano obasipa originalnim stavovima i maštovitim idejama.

Tijek misli mu je vrlo napredan i često ispred vremena, a posebno ga veseli ako se ljudi s njime slože i pruže mu iskrenu podršku.

Rođeni u ovom znaku istinski su vizionari, intelektualci i humanitarci. Odlučni su u tome da poprave svijet i nesebično pomognu svima kojima je to potrebno.