STOŽER ZA OBRANU VUKOVARA:

Želimo da Vukovar poplavi bar od Dunava, ako ne od HDZ-a

14.06.2013 u 14:20

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara istakao se u borbi protiv pisma na kojem je pisan jedan od najstarijih hrvatskih dokumenta, 'Povaljska listina', no nisu se baš istakli u borbi protiv opasnosti Dunava

Svi su se angažirali u obrani Vukovara od poplave: staro i mlado, Hrvati i Srbi, civilne službe i vojska, samo Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nije. Nemalo je to odjeknulo, naročito kad vam se udruga zove Stožer za obranu Vukovara, a u situaciji neposredne opasnosti za taj Vukovar, od vas ni traga ni glasa. Ni priopćenja.


'Istina, mi u stožeru smo odlučili da od Dunava nećemo braniti Vukovar. Zašto, pitate se? Vukovarski Srbi i komunisti su na ovim zadnjim lokalnim izborima glasali SDP, za neprijatelje Hrvatske i hrvatskog Vukovara. Sada nam je Vukovar pocrvenio, umjesto da je poplavio od HDZ-a. Kad je tako, neka se barem zaplavi od lijepog plavog Dunava izlivenog svuda po Vukovaru', odrješit je bio neimenovani predstavnik stožera.

Ovaj žestok stav nije pokolebalo ni naše pitanje što s ljudima koji će ostati bez svega, koji će možda stradati u poplavi.

'Hrvati su, draga gospodo, spremni na nove žrtve za Vukovar. Ako to znači ostati opet bez kuće ili čak vlastitog života, mi Hrvati smo spremni. Za svakim utopljenim Srbinom, komunistom i možda kakvim pederom što se sprema za paradu u Zagrebu, mi plakati nećemo. Neka ih dunavska voda nosi! I njih! I njihove ćirilične natpise! I njihovog gradonačelnika Sabu', izgalamio se predstavnik stožera i zaklopio nam slušalicu.