15 MINUTA SLOBODE

Zbog željezničke rampe ne može u kuću

04.01.2009 u 09:15

Bionic
Reading

Vlasnik kuće u britanskoj pokrajini Lancashire većinu vremena ne može ući ni izaći iz vlastite kuće. U svakih sat vremena željeznička rampa koja mu preprečuje prilaz kući podignuta je tek 15 minuta

Jonathan Moss iz mjesta Parbold u pokrajini Lancashire bunit će se britanskim željeznicama jer nakon što su uvedene izmjene u vozni red vlakovi toliko često prolaze u blizini njegove kuće da ima tek 15 minuta unutar svakih sat vremena za izaći van ili vratiti se doma. Ostatak vremena rampa je spuštena.

Najproblematičnijom se čini linija koja vozi od Wigana do Southporta i Jonatham je spreman ići čak toliko daleko da zahtijeva njezino ukidanje, a podršku je našao i kod članice parlamenta Rosie Cooper

'Skandalozno je što su ljudi odsječeni od svojih domova tako dugo vrijeme i ljuti me što željeznice nisu razmislile o tim stvarima prije nego su krenule s novim voznim redom', kaže Rosie.

Iz željeznica poručuju da ne žure sa zaključcima, da će vidjeti u sljedećih nekoliko dana koliko je ozbiljna situacija te eventualno uvesti promjene u raspored ako je situacija stvarno takva kako opisuju oštećeni.