82-GODIŠNJI BRITANAC

Za okladu se godinu dana vozio u sto prijevoznih sredstava

17.07.2009 u 20:57

Bionic
Reading

Britanac u dobi od 82 godine u petak je proslavio nesvakidašnji podvig - u manje od godinu dana uspio se provozati na stotinu različitih načina, odnosno u stotinu različitih prijevoznih sredstava

Edwin Shackleton, inženjer aeronautike u mirovini sa stalnim boravištem u britanskome gradu Bristolu svoje je putovanje počeo 1. siječnja osobnim automobilom, a nakon sedam mjeseci završio ga je Montgolfiereovim zrakoplovom

U međuvremenu se Shackleton vozio čitavim nizom raznih manje ili više poznatih prijevoznih sredstava poput saonica, vatrogasnog vozila, kamionom gradske čistoće, dvokolicom, policijskim automobilom, sjedalicom na žičari i motorom na četiri kotača.

'Sve vrste prijevoza koje sam koristio bile su za mene fascinantno iskustvo. Čak i vožnja katamaranom, na kojemu je većini članova posade uglavnom zlo', rekao je ponosno Shackleton za mjesni list Western Daily Press izlazeći iz Montgolfiereova zrakoplova.

Neustrašivi 82-godišnjak, uskoro će se odlučiti na novi, sličan pothvat, a cilj mu je ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Namjerava u što kraćem vremenu promijeniti 240 različitih prijevoznih sredstava.