I JEDNA ŽLICA AUTORSKIH PRAVA

Vegetin logo završio na reklami u Indiji

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.01.2012 14:26
  • Objavljeno 03.01.2012 u 13:24
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Da je današnji svijet globalno selo, dokazuje i priča o indijskom restoranu u Mysoreu koji je na svoj ulaz stavio natpis s likom nasmiješenog kuhara s bočice Vegete. Ako vam to nije dosta, onda bi raskrinkavanje ove bezočne krađe jednim tweetom s druge strane svijeta sigurno trebalo biti

Na drugoj strani svijeta nalazi se grad Mysore u Indiji. Njegova udaljenost od Zagreba je skoro 7.000 kilometara.

No tisuće kilometara očito više ne predstavljaju ništa u današnjem svijetu koji je cijeli povezan internetom, a ništa to bolje ne dokazuje od priče o nasmijanom kuharu s brčićima – logotipu Vegete – koji se našao na ulazu u restoran u Mysoreu.

Nije teško pretpostaviti da je vlasnik restorana našao simpatično lice kuhara na internetu i odlučio da je to odlična slika za njegov restoran. Jedina razlika – kao što to obično biva u slučaju ovakvih krađa – je ta da je kuhar zrcalna preslika, pa je okrenut na drugu stranu.

Priča o indijskom restoranu koji se poslužio Vegetinim licem očito tu ne završava, jer nitko ovdje ne bi znao za to da nije bilo putnika koji tweeta pod pseudonimom Karapandza. On je nabasao na restoran u Mysoreu na svom putovanju Indijom i odmah fotografirao ulazni natpis te fotografiju i komentar tweetao.

Vlasnik vegetarijanskog restorana u Indiji sigurno nije ni sanjao da će se zbog slike veselog kuhara naći u hrvatskim vijestima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi