ZA BOLJE SUTRA

Tvrtka natjerala 2.700 zaposlenika da nose istu frizuru

26.08.2011 u 14:17

Bionic
Reading

Japanska tvrtka Maeda zatražila je od 2.700 svojih zaposlenika da se svi isto ošišaju. Cijela stvar pokrenuta je idejom da se kraćim frizurama može uštedjeti energija i tako smanjiti problem nedavnog potresa i prestanka rada elektrane Fukušima

Zbog energetskih problema koji su nastupili u Japanu nakon potresa u ožujku i prestanka rada elektrane Fukušima, japanska tvrtka Maeda zatražila je od svojih 2.700 zaposlenika da se svi isto ošišaju kako bi uštedjeli energiju. Čini se da je Maeda ozbiljno shvatila nacionalnu kampanju smanjenja potrošnje energije.

Građevinska tvrtka Maeda smatra kako su preporučene frizure bolje za energetsku štednju jer se kraća kosa brže suši te zahtijeva manje vode za pranje.

'Naša tvrtka vrlo je ozbiljna u svojim namjerama da zaštiti okoliš, pa stoga potičemo i naše zaposlenike da se tako ophode. Nismo još potpuno sigurni u podatke koje smo do sada skupili, no vjerujemo da ljudi kratke kose troše manje energije i vode', rekla je glasnogovornica tvrtke Maede Chizuru Inoue te dodala kako će onima koji se ošišaju sigurno biti lakše i popraviti frizuru nakon cjelodnevnog nošenja zaštitnih kaciga.