POLJUBAC JE BIO PROBLEM

Tajvanka se udala sama za sebe

22.10.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Tajvanka Chen Wei-yih potrošila je oko 260.000 kuna na svoje vjenčanje. Cijeli događaj joj je pripremio profesionalni planer vjenčanja, iznajmila je halu u kojoj je održala večeru za svojih 30 prijatelja i slikala se za vjenčani album. Jedino što je nedostajalo ovoj svečanoj ceremoniji bio je suprug

Ne, ne radi se o mladoj ostavljenoj na oltaru. Gospođica Chen Wei-yih u napadaju nezadovoljstva muškarcima koje je dosad srela te zbog društvenog pritiska da se mora udati jer je navršila tridesetu, organizirala je vjenčanje bez supruga.

Stanovnica Taipeija na Tajvanu Chen Wei-yih potrošila je oko 260.000 kuna za svoje vjenčanje, a uplatila si je i medeni mjesec u Australiji. Majka joj je priželjkivala da nabavi i supruga, ali kasnije je podržala ceremoniju za jednu osobu.

Iako je platila i nabavila sve što joj treba za vjenčanje, osim supruga, gospođica Wei-yih ne može službeno biti udana, pa će ako ikada nađe nekoga, morati ponovo proći cijelu ceremoniju. Kaže kako ne bi ništa od toga napravila da je u stalnoj vezi.

'U najboljim sam godinama, imam dobar posao, ali nisam našla partnera. Nisam protiv vjenčanja, ali nadam se da mogu izraziti drugačiju ideju unutar okvira tradicije', rekla je Chen Wei-yih.

Trend sve kasnije udaje sve je češći na Tajvanu kako ekonomski status žena raste. Manje od 50 posto ispitanih žena odgovorilo je kako misle da oženjeni ljudi žive bolje nego samci.