NADOBUDNI SUPERHEROJ

Tajni doušnik otkucava svoje sugrađane

16.03.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Neimenovani doušnik pomogao je policiji u britanskom gradiću Highbridgeu u rješavanju 200 slučajeva. Čovjek šalje pisma koja plavcima dojavljuju gdje se nalaze narkodileri, vozači koji izbjegavaju plaćanje cestarine i neplatiše TV pretplate

Anonimni gorljivi sluga zakona u gradu Highbridgeu već godinu dana šalje policiji prepoznatljiva pisma otipkana na pisaćoj mašini u kojima otkucava gdje su zločinci i sitni prijestupnici, piše Telegraph. Inspektori okruga Somerset očajnički pokušavaju saznati identitet tajnovitog pomagača. Teorije se kreću od toga da je riječ o umirovljenom policajcu do ideje da se radi o entuzijastičnom čitatelju krimi priča.

Narednik Ian Kennett je silno znatiželjan: 'Stvarno bi htio sresti osobu koja nam šalje pisma. Pokazao bih joj što smo sve učinili na temelju njezinih dojava.'

Dok britanski plavci garantiraju potpunu zaštitu identiteta svom budnom prijatelju, mještani se također organiziraju u grupe za čuvanje reda i mira, točnije borbe protiv delikvencije i zloupotrebe droga.

Sve pomalo nalikuje na moralistički konzervativni sindrom malih mjesta gdje susjed špijunira susjeda je li nepropisno parkirao auto. Bilo kako bilo, izgleda da je zakonoljubivi doušnik toliko opterećen viškom slobodnog vremena da je nedavno počeo slati slična pisma i policiji susjednog gradića Bridgewater.