SILIKONI I CELEBRITY KLONOVI

Svi bi Pameline grudi i guzu J Lo

19.02.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Možda se do zvijezda nekada dolazilo preko trnja, no danas se to radi preko silikona. Biti Angelina ili Paris toliko je fora da je stvarno šteta što postoje tek u jednini. Tu nepravdu su pak odlučile promijeniti horde patoloških obožavatelja koji su se podvrgli plastičnim operacijama ne bi li barem u polutami i iz ptičje perspektive nalikovali svojim idolima

Žena koja je nedavno zabavila medije rođenjem osmorki čime je upotpunila svoju kolekciju djece te ih sada broji 14, zaintrigirala je celebrity piskarala svojim izgledom i majčinskim ambicijama.

Nadya i Angelina
Nadya Suleman očito želi biti Angelina Jolie. Na stranu male razlike, poput činjenica da je nezaposlena te da još živi s roditeljima u trosobnom stanu, pogled na usne, frizuru i nos sugeriraju da, osim što je pokušavala zapamtiti imena novog vagona potomstva, Nadya posjećivala estetskog kirurga koji ju je pokušao 'angelinizirati'. I tako, dok ne nađe neku Brad Pitt botoks nakazu i ne sagradi si francusku vilu od lego kockica, 33-godišnja majka vratila je Angelini milo za drago s osmero djece prednosti. Ha!

No nisu svi pacijenti željni slavnog lica tako samozatajni. Naprotiv, već godinama okupiraju medije svojim ambicijama da se kirurškim noževima približe svojim zvjezdanim idolima. Devetnaestogodišnja Ruskinja Anna Ivanov ušetala je tako prošle godine u elitnu moskovsku ordinaciju za estetsku kirurgiju ostvariti svoj mladenački san - imati lice Paris Hilton

Ruska 'Paris', Anna Ivanov

Na ponos uže i šire rodbine, cura je objasnila doktoru kako je već svi zovu Paris, pa je vrijeme da to i postane. 'Želim sve. Usne, grudi i ostalo', ispalila je kratko i jasno. Napuhali su joj usnice i cice te smanjili struk. Uspostavljanje novog identiteta u dva sata. Prilično zavidno vrijeme.

OK za Paris. Bogata, glupa i bahata. Prilično lak materijal za poistovjećivanje. Ali da netko hoće nalikovati na Michaela Jacksona, to je već za hitnu estetsku kirurgiju mozga. Prije svega, postoji mali problem određivanja kako točno Majki izgleda. Ovisno o tome na koju se stranu zaležao - ispada li mu lijevo oko ili mu se nos iščašio na desno. Kako god, Steve Erhard pljunuo je oko 185.000 kuna ne bi li izgledao kao okrečeni kralj popa. Stavili su mu umetak u bradu, izrezbarili nos, suzili nosnice i napravili liposukciju. Steve je sretniji no ikad i nije da se nešto voli pokazivati na ulici. Srećom, sačuvao je minimum ganglija da zaključi kako će ga okolina sažaljivo doživjeti kao idiota. Ipak, svoje 'Jackson trenutke' čuva za vrijeme kada je sam doma pa u bijelim čarapama i crnom šeširu pleše 'Bad' oko tave.

Jackson za po doma - Steve Erhard
Laura Steele iz San Diega ostavila je pak korporativni posao, bacila se pod nož i odlučila do kraja života izigravati Cher. Prvo su joj izbočili usne, skratili nos i podigli obrve. Nešto kasnije napravila je face-lifting, 'tek toliko, radi održavanja'. Sebe opisuje kao 'ego-tripericu'. Malo čudno. Koji ego? Jedino ako su joj ga operativno implantirali...

Kao i većina blizanca, Mike i Matt Schlepp nisu htjeli nalikovati jedan na drugoga. Htjeli su sličiti Bradu Pittu. Klinci koji su završili i u MTV-jevu showu 'Želim poznato lice' prošli su operaciju nosa, dobili implantate u bradi, ispeglali su im face od prišteva, napravili pramenove i nije da su se nešto približili svom idolu, ali su se barem udaljili od lica koje samo majka može voljeti.

Naposljetku, spomenimo i Jessicu. Jessica se dala klesati dok se ne probudi kao Jeniffer Lopez. Inače, Jessica je nekada bila Michael, no nakon osmomjesečnog hormonalnog tretmana napokon se počela manifestirati žena zatočena u muškome tijelu.

Schlepp oliti Brad Pitt

Nakon 'želim-izgledati-kao-J Lo' operacije, Jessica je požalila što joj nisu napravili još veće grudi. Htjela je i implantate za guzu, ali je u posljednji tren odustala. Od ostalih igračkica, stavili su joj umetke za obraze, podigli obrve i spustili skalp.

Ovih par primjera zapravo je kap u moru mase ljudi koja kuca na vrata klinika za estetsku kirurgiju s fotografijom svog zvjezdanog božanstva. Istraživanje napravljeno u 20.000 klinika u preko 84 zemlje uspostavilo je rang listu najpoželjnijih dijelova tijela koji šeću celebrity rubrikama. Na nedodirljivom vrhu kraljuju Angelina i Brad. Svi žele njihova usta, oči, usta, grudi, guzne polovice... možda i klitorise i dvanaesterce.

Žene najviše traže grudi i usta, a tijesno su ih slijedili, nosovi, trbusi i guzovi. Najviše su se naručivale dojke Pamele Anderson, Giselle Bundchen i Britney Spears. Kategorijom usana suvereno je vladala Angelina ostavljajući Juliju Roberts na dalekom drugom mjestu. Skoro svi su htjeli drmati guzovima a la Jennifer Lopez, dok je ideal nosa bio onaj koji je izrastao na faci Nicole Kidman.

Jessica, točnije Michael, želi biti J Lo

Najtraženiji trbuščić bio je onaj Giselle Bundchen, Shakire i Demi Moore, a oči Angeline, za kojom su slijedile Catherine Zeta-Jones, Demi Moore, Michelle Pfeiffer i Salma Hayek. Obrazi – Sophia Loren, noge – Tina Turner, Sharon Stone i Cameron Diaz, kosa - Giselle Bundchen, Jennifer Aniston i Julia Roberts, brada – Sonia Braga, Nicole Kidman i Charlize Theron, čelo – Kidman, Madonna, Liz Taylor i Oprah.

Muškarci su najradije rezuckali svoje nosove, oči i trbušine. Navedimo samo da je Brad Pitt vlasnik najkopiranijeg nosa, a s Matthewom McConaugheyem dijeli titulu najtraženijeg trbuha. Na očnom meniju slavu su podijelili Clooney, Pitt i Affleck.

Sada barem znate. Ako se odlučite na promjenu ličnog opisa i nacrtate se u operacijskoj sobi s istrganom stranicom iz estradnog magazina, u najboljem slučaju ispast ćete kao netko tko nalikuje na nekog tko nalikuje na nekoga... tko ne sliči ni na što, a kamoli na vaš celebrity fetiš. Toliko ih je već pokušalo i vidite gdje su završili - u funboxu.