VIRTUALNA MOLITVA

Svećenik zatrpan e-mail molbama za blagoslov kućnih ljubimaca

04.10.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Austrijski svećenik Franz Zeiger u zadnja dva dana dobio je na stotine e-mailova od vlasnika kućnih ljubimaca iz svih dijelova svijeta, s obzirom na to da je na svojim internetskim stranicama oglasio da će virtualnim putem davati blagoslov životinjama 4. listopada, na Svjetski dan životinja

Na internetskim je stranicama Zeiger u petak objavio da će sve e-mailom poslane fotografije pasa, mačaka i ostalih kućnih ljubimaca u nedjelju objesiti na zid crkve u Linzu te ih blagosloviti.

'Računalni je sustav upravo pao jer od petka neprestano stižu emailovi', rekao je 47-godišnji Zeiger, koji u posljednja dva dana ustaje dva sata ranije nego obično da bi svakom vlasniku ljubimca poslao odgovor e-mailom.

Mailovi mu stižu iz Kenije, Australije, Novog Zelanda... 'Puno vam hvala što ste mi pružili divnu priliku i blagoslovit ćete moje krznene bebice', napisala je vlasnica mačaka Blob i Stripes te psa Bustera iz Louisiane.

Zeiger je objasnio da od Boga traži blagoslov za životinje jer su one temeljni dio biblijskog stvaranja svijeta. Svjetski dan životinja slavi se 4. listopada, na dan kada katolici slave Sv. Franju Asiškoga, zaštitnika životinja.