NARANČASTO NEBO

Snimili NLO nad Velikom Britanijom

04.06.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Nekoliko se narančastih svjetala upalilo na nebu iznad pokrajine Camnbridgeshire u Velikoj Britaniji. Bilo je oko pola jedanaest navečer i stanovnici su budili jedni druge ne bi li vidjeli i snimili neobjašnjiv prizor

Svjedoci čudne pojave na nebu u engleskoj pokrajini Cambridgeshire svi tvrde isto – pretprošle se noći na visini od oko 1000 metara upalilo nekoliko desetaka narančastih svjetala koja su se kretala iz smjera Bramptona prema Stukeley Meadowsu, prenosi Telegraph.

'Primijetio sam tri svjetla na nebu kako se kreću nad kućom. U prvi mah nisam obraćao pažnju, no tada se u daljini pojavila čitava serija novih te sam uzeo fotoaparat da to zabilježim', priča Scott Boswell, nekadašnji pilot koji sada radi u banci.

'Nije se čula nikakva buka, niti su se vidjela navigacijska svjetla. Smjer i visina letjelica bili su ujednačneni dok nisu nestali iza obzora', nastavlja nekadašnji vojnik, koji je siguran da nije riječ o balonima ili nekom drugom vojnom letećem objektu.

Auberon i Suzi Hedgecoe iz Huntingdona izbrojali su čak pedeset svjetala koja su se kretala u grupama od 15 i prolazila im nad glavom u razmacima od šest minuta.

'Svako od njih bilo je veliko poput zgrade', navodi par koji je probudio svoje desetgodišnje dijete kako bi posvjedočilo fascinantnom prizoru.

Jedan je drugi svjedok pak izbrojao 35 svjetala