MALO NAM JE DOVOLJNO...

Skupa kuća i Aston Martin čine savršen život

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.07.2010 10:53
  • Objavljeno 12.07.2010 u 10:11
Aston Martin James Bond

Aston Martin James Bond

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa Press

Ako primate više od 70.000 kuna mjesečno za honorarni posao, imate kuću vrijednu 14 milijuna kuna i Astona Martina na prilazu, čestitamo, imate savršen život! Barem tako smatraju Britanci

Prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji na 3.000 ljudi, osim kuće, prihoda i automobila, za savršen je život nužna i obitelj, po mogućnosti s dvoje djece, te dva putovanja izvan zemlje u godini.

Isto je istraživanje pokazalo da je 85 posto ljudi nezadovoljno svojim životom te osjećaju da je dosezanje ciljeva i ideala još daleko. Bolje zdravlje i manje stresa također bi nam trebalo omogućiti da se približimo savršenom životu.

Kad je u pitanju posao, trećina ispitanika bi voljela biti sam svoj gazda, dok jedan od njih pet ne bi radio uopće. I izgled je bio bitan faktor u savršenom životu pri čemu je prosječna žena smatrala da bi trebala izgubiti pet kilograma do idealne težine, dok je prosječan muškarac smatrao da ima tri kilograma viška.

Čak 84 posto žena i 75 posto muškaraca navelo je brak kao bitan faktor u svojoj budućoj sreći. Oni koji nisu zadovoljni svojim životima, u najvećem su broju slučaja okrivili činjenicu da si ne mogu priuštiti sve što žele.

Istraživanje je proveo Andrew Oswald, profesor ekonomije na Poslovnoj školi u Warwicku. Jedno drugo njegovo istraživanje pokazalo je da su sretni radnici puno produktivniji. Nakon 10-minutnog komičnog filma ispitanici su pokazali višu razinu sreće i veću produktivnost od onih koji nisu pogledali film.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi