ASTRO PROFIL

Saznajte kakve su Djevice u poslu i karijeri

31.08.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Metodična, iskrena i marljiva, Djevica bez teškoća uspijeva u poslovnoj areni jer posao za nju nije samo sredstvo za zaradu ili razbijanje dosade. Za nju je rad produžetak njene osobnosti

Rad joj pruža jače ispunjenje od bilo koje druge aktivnosti. Ima visoke standarde i trudi se kvalitetno obaviti posao čak i ako joj se ne sviđa. Zadovoljna je samo ako je napravila sve što je u njenoj moći za optimalan rezultat.

Njene brojne vještine

Krase je vještine planiranja i organizacije, smisao za komunikaciju i posredovanje između različitih strana. Sposobna ih je nagovoriti na kompromise i pomirbu. Također, spremna je pomoći drugima dobrim (ponekad netraženim) savjetima. Sve te kvalitete čine je korisnom njenim poslodavcima.

Ako je sama poslodavac, njene joj vrline omogućuju da dobro uskladi i rasporedi svoju radnu snagu. Može ostaviti dojam da šefuje, ali to nije iz želje da dođe do vrha, već samo da opravda očekivanja i izbjegne sramoćenje koje bi ju snašlo zbog loše obavljenog posla.

Poznata po analitičkom umu, Djevica ima potencijal zablistati u zanimanjima u kojima se traži preciznost. Trebala bi izabrati profesije kao što su matematika, fizika, financije, inženjerstvo, istraživanje, medicina, arhitektura, ulaganje i burza. Također je izvrsna kao analitičar, računovođa, odvjetnik i učitelj.

Zabrinuta i kritična

Njene su mane zabrinutost i težnja za nepogrešivošću, koja može lako prijeći granicu opsesije. Ta je težnja navodi na prekoračivanje rokova, što je suprotno njenom mentalitetu. Često se usredotoči na jedan dio zadatka dok ostatak projekta stoji.

Drugi je problem njena kritičnost i sklonost prigovaranju, zbog kojih je njenim suradnicima ponekad teško raditi s njom budući da zaključuje na temelju činjenica i brojaka, kad nešto odluči, teško ju je uvjeriti u suprotno. Trebala bi biti prilagodljivija i otvorena prihvaćanju tuđih mišljenja i vizija.