HEIDI POSTALA POPULARNA

Razroka oposumka skupila 68.000 fanova na Facebooku

10.01.2011 u 18:02

Bionic
Reading

Neodoljiva razroka oposumka Heidi koja dane krati u zoološkom vrtu u Leipzigu postala je totalni internetski hit skupivši na Facebooku 68.000 fanova, a broj neprestano raste

Dvogodišnja Heidi, premda još nije ni dospjela pred oči javnosti u zoološkom vrtu u njemačkom Leipzigu, već je postala internetski hit. Heidi su zajedno sa sestrom Nairom pronašli napuštenu ispred utočišta za životinje u Sjevernoj Karolini u SAD-u, a od svibnja se nalazi u njemačkom ZOO-u.

Sestre će zajedno s trećim oposumom, mužjakom Teddyjem, biti javnosti predstavljene 1. srpnja ove godine, a dotad fanovi mogu uživati u njihovoj službenoj stranici na Facebooku koju su postavili čuvari zoološkog vrta.

Stručnjaci smatraju da je Heidin problem s očima posljedica loše prehrane prije nego što su je našli ili pretilosti, zbog čega joj se oko očiju stvara masnoća. Heidi je trenutno na dijeti i već je izgubila 500 grama.

'Osim estetski, to što je razroka nije problem. Budući da se radi o životinjama koje su uglavnom aktivne noću, ionako najviše koriste nos za snalaženje', rekli su u zoološkom vrtu.

Popularnost oposumke Heidi može se mjeriti s onom Knuta, polarnog medvjeda iz zoolškog vrta u Berlinu koji je postao zvijezda 2007. te se čak pojavio na naslovnici Vanity Fair magazina.

Pogledajte kako se Heidi snalazi: