IGRA HRANJENJA

Razigrani merkati u zagrebačkom ZOO vrtu

03.11.2013 u 13:44

Bionic
Reading

Merkatima zagrebačkog Zoološkog vrta ponuđeni su cvrčci koje oni naprosto obožavaju obožavaju jesti. Ipak, da bi stvar bila pomalo zanimljiva, merkatima su kukci bili skriveni u umjetnu hranilicu, zbog čega su morali ili kopati da bi došli do njih ili čekati da kukci sami izađu. Pogledajte kako su reagirali na ‘skrivenu’ poslasticu

Ekipa zagrebačkog ZOO vrta objavila je na svojoj Facebook stranici simpatičan video hranjenja merkata. Pred njih je postavila jednostavan zadatak - merkati su mogli odabrati žele li biti biti strpljivi i čekati da cvrčci sami izađu iz prilagođene hranilice ili će se uloviti kopanja kako bi došli do poslastice.

Ovaj potez predstavnika ZOO vrta dio je projekta ‘obogaćivanje životnog prostora životinja’ (eng. Environmental Enrichment), koji je dinamičan proces kojim se povećava prostor u kojem životinja boravi u vidu ponašanja životinje i njene prirode. Promjene koje se unose u njen okoliš imaju cilj povećati raznolikost ponašanja samih životinja i poticanje ponašanja karakterističnih za vrstu, a time i povećanje dobrobiti za tu vrstu.

Pogledajte igru hranjenja merkata u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Više detalja o ovom projektu ZOO vrta pročitajte na ovom linku