SVAĐE U ZODIJAKU

Rak ne prašta, a Škorpion se osvećuje

02.11.2010 u 08:48

Bionic
Reading

Uvrede i isprike sastavni su dio međuljudskih odnosa, kao i želja za osvetom, tvrdoglavost, ali i praštanje. Saznajte kako se ispričati kojem znaku, kakvih su taština i kako eliminirati zamjerke te kako se nositi s osvetoljubivošću pojedinih znakova

OVAN

Ovnove je lako uvrijediti, ali jednako brzo spremni su oprostiti. Najteže je podnijeti period kad odbijaju razgovarati s vama, povrijedite li čime njihove osjećaje. Ta tišina para uši glasnije od bilo kakve dernjave, a u tim se trenucima čini kao da će muk potrajati zauvijek. Ovnovi više od svega cijene iskrenost, samokritiku i duboko kajanje. Izravno priznajte svoje pogreške, pospite se pepelom i olakšat ćete situaciju i sebi i njima. Naime, iako glume hladnoću, oni duboko u sebi pate, pitajući se zašto je moralo ispasti tako. Ispričajte svoju stranu priče, ne skrivajući emocije, i bit će vam oprošteno.

BIK

Svađe s Bikovima često su konfuzne i višeznačne, zahvaljujući njihovoj inatljivoj naravi. Oni će se ponekad samo rekreativno posvađati, javno zastupajući stavove i mišljenja u koja intimno ne vjeruju. To ih katkad zabavlja, a posebno ih usrećuje inaćenje osobama koje im nisu simpatične. Prijepori koji vam se mogu učiniti krajem svijeta, njima mogu biti tek kap u oceanu svega što ih povezuje s vama. Bikovi su u stanju svađati se do izmaka snage, a već drugo jutro ponašati se kao da se ništa od toga nije dogodilo, a sve samo zato što taj sukob - kao prvo - i nisu smatrali ozbiljnim. Rat s njima najbolje je u startu prekinuti isticanjem sentimentalnih detalja koji vas vežu uz njih.

BLIZANCI

Iako Blizanci relativno lako opraštaju, ne zloupotrebljavajte njihovu emotivnost i dobrotu jer jedno je njihova spremnost za oprost, a nešto sasvim drugo dugotrajno pamćenje kojim su obdareni. Većina problema s njima nastaje u sporu s osobama koje ne znaju kada zašutjeti. Blizanci su natjecateljski nastrojeni u svađama i nije im problem odglumiti pripadnost jednom stajalištu tek toliko, sportski i iz inata. Većinu su vremena vrlo osjećajni i dobrohotni. Želite li se iskupiti, kupite Blizancu dar ili ga samo nazovite da pitate kako je. Budu li prve riječi koje ćete izgovoriti: 'Nedostaješ mi i žao mi je zbog svega', velika je vjerojatnost da ćete dobiti trenutni oprost.

RAK

Uh, namjerili ste se na znak koji se drži načela 'pamti pa vrati'. Zbilja, pripadnici ovoga znaka neće propustiti priliku da se revanširaju. Morali biste itekako paziti da se ne zamjerite Rakovima jer oni će istoga trena početi kovati osvetu. Oni su strahovito suptilni i urotljivi protiv onih koji im u danom trenutku nisu u milosti. Završite li kojim slučajem na pogrešnoj strani, možda ćete morati apelirati na 'staru slavu', podsjećanjem na svoje zasluge iz prošlosti. Najelegantnije bi bilo da pošaljete poklon-paket uz opširno pismo isprike, a ni dodatan telefonski poziv neće biti suvišan. Ipak, nemojte se začuditi ne postignete li trenutni efekt jer mnogim Rakovima potrebni su tjedni ili mjeseci da se do kraja ohlade.

LAV

Još jedan od znakova koji uživa u svađama iz puke zabave. Lavovi su obično jako iznenađeni odu li u tim djetinjarijama predaleko i povrijede nekoga. Relativno ih je lako dovesti u neugodnu situaciji i zato se ponekad iznenađujuće lako povlače. Ne očekujte od ovoga znaka lako prihvaćanje isprike, a još manje priznavanje njihova dijela krivnje. Međutim, karta na koju možete igrati jest izazivanje nelagode u njima. Lavove je lakše posramiti nego izvući iz njih riječi žaljenja. Iako možda ne izgleda tako izvana, grižnja savjesti jača je od njihove taštine, kao i od obrambenih mehanizama kojima sami sebi poriču krivnju. Najlakše ćete se vratiti u njihov život budete li se pravili kao da se ništa nije dogodilo. Ukoliko vam to ne uspije, pokušajte sve zajedno okrenuti na šalu.

DJEVICA

Tvrdoglavost Djevica i upornost u održavanju intenziteta svađa vrijedna je divljenja. One su u stanju biti smiješno zadojene vjerom u vlastitu nepogrešivost i osvetoljubive do karikaturnih razmjera. Stanete li im na žulj, teško ćete se iskupiti. Najbolja je mogućnost da im se obratite pismenim putem - no oprez! - vaš bi rukopis kasnije mogao poslužiti kao pisani dokaz da su Djevice nepogrešive i uvijek u pravu. Sve što kažete, može se protiv vas upotrijebiti kao dokaz. Posebno, imajte na umu, potaknete li u Djevicama osjećaj da o njima ovisite, napojit ćete ih arogantnom moći. Ne pokušavajte se iskupiti poklonom jer u devet od deset slučajeva dobit ćete ga nazad uz temeljitu (i zlobnu) analizu vašega karaktera koja vam se nikako neće svidjeti jer u bijesu gađaju tamo gdje najviše boli.

VAGA

Iako Vage ne vole konflikte, njihove svađe postupno poprimaju sve veće razmjere, dok ponekad od najbezazlenije prepirke ne nastane prava drama. Iako se ne snalaze najbolje u tako ratobornoj atmosferi, kao da im ne ide najbolje sklapanje primirja jer ne znaju kako se ponašati onda kad sukob treba privesti kraju. Najčešća reakcija Vaga je okrenuti leđa i u potpunosti isključiti osobu koja im se zamjeri, a to znatno usporava izglađivanje svađe. Štoviše, ponekad se čini kao da bi moglo potrajati zauvijek, stoga radije izbjegnite bilo kakvu konfrontaciju s njima, ako je to ikako moguće. Trik koji bi mogao upaliti kod ponovnog izgrađivanja porušenih mostova jest poslati im dirljivu čestitku i malen, ali originalan poklon.

ŠKORPION

S njima ste u velikoj nevolji! Škorpioni mogu mirne duše provesti ostatak života bez da vam oproste. Ovo je znak vrlo osvetoljubivih osoba koje mogu prekinuti prijateljstvo ili ljubavnu vezu samo na temelju svojih predrasuda. Oni vole sebe doživljavati kao anđele pravde, što u njihovim okvirima podrazumijeva da vam se za određenu nepravdu moraju deseterostruko osvetiti, i to na vrlo maštovite načine. Ipak, Škorpioni pozitivno reagiraju na novčane darove ili usluge koje će im pomoći u usponu društvenom ljestvicom. Pozovete li ih na pravo okupljanje i predstavite li ih osobama koje mogu biti jedan od faktora njihova uspjeha, možda će vam oprostiti u bližoj budućnosti.

STRIJELAC

Nakon svakoga nedjela slijede posljedice. Osim u životima Strijelaca. Ovo je jedan od znakova zodijaka najsklonijih opraštanju. Strijelci imaju urođen solomonski instinkt, sposobni su bez pretjeranog zamagljivanja razuma emocijama interpretirati činjenice i analizirati obje strane priče. Pripremate li se za ispričavanje pripadnicima ovoga znaka, radije se pripremite kao da nastupate u javnoj debati. Naglasite razloge zbog kojih smatrate da bi vam moralo biti oprošteno, a dojam upotpunite prilaganjem malena dara. Kao dopunu svojoj lijepoj gesti, ponudite da zajedno odete na kratko putovanje koje će vas ponovno zbližiti i nema sumnje da će oprost uslijediti unutar pet minuta.

JARAC

Jarci su ponosan i osvetoljubiv znak koji ne oprašta lako. Dapače, karakteristični za njihovo uvrijeđeno ponašanje pokušaji su da vas posvade s drugim prijateljima, prošire kompromitirajuće glasine o vama i dovedu vas u neugodan položaj u društvu. Mnogi dolaze u situaciju da se žele ispričati Jarcima samo da im ovi ne bi uništili ugled i odnose s drugim ljudima. U pravilu, isprika neće proći tek tako. Da bi sve bilo lakše, potrebno je priložiti maleno mito ili ponuditi neke svoje usluge na raspolaganje. Postoji li Jarac koji pokušava narušiti vaš ugled, u tomu zlobnom naumu mogla bi ga zaustaviti spoznaja da na taj način stvara lošiji dojam o sebi nego o vama.

VODENJAK

Nipošto znak koji lako oprašta. Ne, Vodenjaci sebe doživljavaju kao uzor ćudoređa i moralnu vertikalu prema kojoj bi se svi ostali trebali ravnati. Mnogi su njihovi postupci u međuljudskim odnosima nastali na iracionalnoj bazi. U prijevodu, procijene li da je vaša energija negativna, šanse su vrlo malene da će zatražiti, a još manje prihvatiti vašu ispriku. Može se dogoditi i da vam jedan Vodenjak tek kurtoazno pruži oprost, smatrajući da je to dobro za njegovu ili njezinu dušu. Uvjerite li ih da razumijete i prihvaćate breme svoje krivnje, možda vas i puste natrag u svoj život. Smatrajte se sretnima dobijete li drugu priliku. Treće najvjerojatnije neće biti.

RIBE

Još jedan od ponosnih znakova čiji pripadnici ne praštaju lako. Navučete li na sebe bijes Riba, osjećat ćete se kao da ste u paklu. Čak i ako jednom prihvate vašu ispriku, u zraku će ostati nelagodna atmosfera, a vi ćete uvijek imati osjećaj da nesravnjeni računi među vama još uvijek postoje. Da biste izbjegli povlačenje takvih repova, morat ćete svog prijatelja, prijateljicu ili ljubav u znaku Riba nasamo lukavo izrešetati pitanjima i potpitanjima da biste saznali što točno on ili ona još uvijek ima protiv vas. One često svoj sud donose na temelju intuicije, a prati li ih 'loš osjećaj o vama', bit će ga teško preokrenuti i uvijek ćete im biti na piku. Njihova su slabost materijalna dobra, stoga bi darovi ili novac koji put mogli pomoći pri probijanju leda.