STVARNO PREVIŠE

Pronašla 262 sretne djeteline u jednom danu

17.07.2009 u 11:23

Bionic
Reading

Žena koja sreću traži u travi, čini se, obara sve moguće rekorde. Ako ništa drugo, barem ima tu sreću da puni 'Guinnessovu knjigu rekorda'. Pred nekoliko godina otkrila je djetelinu sa 14 listova, a sada je ponovno oborila rekord pronašavši 262 djeteline s više od tri lista u jednome danu

Ima neka tajna veza između Allison Rix i djeteline, pogotovo one genetski puknute. Engleskinja je totalno luda za traženjem djetelina s četiri i više listova, a u posljednjem naletu sreće našla ih je čak 262 u jednome danu. 170 ih je bilo sa četiri, 73 sa pet, 17 sa šest i dvije sa sedam listova.

Allison su prijatelji savjetovali da počne igrati loto jer je zvijezde očito vole. Pred devet godina pronašla je na lokaciji u Lingdaleu djetelinu s četrnaest listova i ušla u 'Guinnessovu knjigu rekorda'. Rekord je kasnije srušen kada je pronađen primjerak sa sedamnaest listova. Engleskinja, koja očito voli kratiti dane gledajući u travu, kaže da joj je sada najveći izazov pronaći djetelinu s još više listova.

Istina je da žena traži svoje sretne primjerke na posebnim lokacijama, koje drži u tajnosti. Stručnjaci smatraju da je jednostavno nabasala na populaciju s genetskom greškom koja se proširila na čitavu livadu.