OSTAVŠTINA EKSCENTRIČNOG DOKTORA

Pronađen raritetni Bugatti vrijedan 6 milijuna funti

02.01.2009 u 07:50

Bionic
Reading

Obitelj ekscentričnog doktora iznenadila se kada je nakon njegove smrti u garaži zatekla Bugattija iz 1937. godine. Napravljeno ih je samo 17 i mogao bi postići rekordnu cijenu od šest milijuna funti

Dr. Harold Carr je umro u lipnju prošle godine i nije toliko iznenadio rodbinu svojom smrću – budući da je imao već 89 godina – koliko svojom ostavštinom. Naime, taj je ekscentrični samac ostavio svojim nećacima i nećakinjama milijunsku kolekciju oldtajmera, od kojih je najveća zvijeza Bugatti Type 57S Atalante iz 1937. godine. Napravljeno ih je svega 17 i na aukciji bi mogao postići rekordnu cijenu od šest milijuna funti.

Automobili su bili skriveni u njegovoj garaži u Newcastleu, a navedeni Bugatti koji nije bio vožen od 1960. godine bit će glavna atrakcija na skorašnjem sajmu oldtajmera u Parizu u veljači ove godine.

'Znali smo da ima nekakve aute, no nismo imali pojma da je riječ o takvom raritetu', izjavio je jedan od nasljednika koji je opisao svoga ujaka kao vrlo netipičnog čovjeka.

James Knight, čelnik međunarodnog odjela tvrtke Bonham koja organizira sajam 'retromobila' u Parizu, priznao je da već dugi niz godina zna za taj Bugatti, no nije se usudio nikome reći gdje se on nalazi.

'Riječ je vjerojatno o jednom od posljednjih otkrića iz nečije 'štale' i počašćeni smo što smo izabrani kao porednici u aukcijskoj prodaji', zaključio je Knight.