SJAJAN POGLED

Prodaje se zemljište na Mjesecu

28.04.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Za samo stotinjak kuna možete postati ponosni vlasnik kvadratnih metara na Mjesecu. Barem tako kaže Novozelanđanin Kenneth Sewell koji je do svog zemljišta došao putem kupona iz lokalnog samoposluživanja

Novozelanđanin Kenneth Sewell iz New Plymoutha gledao je što je sve dobio među lecima u pošti kad je spazio reklamu za zemljište na Mjesecu – i to za samo stotinjak kuna. Prva stvar koju je Kenneth pomislio jest to da se radi o nekakvoj prevari, no ubrzo se uvjerio da je u pitanju potpuno legalna prodaja zemljišta na Mjesecu.

Zbog rupe u zakonu, moguće je kupiti komadić Mjeseca, a sama kupnja bilježi se pri Ujedinjenim narodima. Jednom kad netko postane ponosni vlasnik zemljišta na Mjesecu ne mora više platiti ništa nakon toga.

Internetska stranica redeem.co.nz koja se bavi prodajom nekretnina na Mjesecu kaže kako se radi o zabavnom poklonu te da se kupci ne mogu buniti ako jednog dana nađu nekog tko im se uselio na njihovo vlasništvo bez pitanja. Ponosni vlasnici nekretnine na Zemljinom satelitu dobit će i uramljen certifikat koji mogu objesiti na zid.

Kupnja iznosi točno 135 kuna što uključuje i poštarinu za potvrdu o vlasništvu. No moguće je proći još jeftinije na ilovedeals.co.nz, gdje ista ponuda stoji 90 kuna. Obje stranice nude daleko bolju cijenu nego Hursh Saha – 'ovlašteni preprodavač za Mjesečevu ambasadu (Novog Zelanda)' – koji prodaje jednu parcelu na Mjesecu za 200 kuna.

Prodaja Mjeseca nije jedina bizarna stvar koja se ovih dana može kupiti na internetu. Tu su i zemljište na Marsu za 200 kuna, mogućnost imenovanja zvijezde za od 270 do 2.445 kuna te prašina iz Roswella u New Mexicu, gdje su se 1947. navodno srušili vanzemaljci, za 25 kuna.