LOŠA VIBRACIJA

Praznovjerni Kinezi požurili se vjenčati

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 01.12.2009 12:45
  • Objavljeno 01.12.2009 u 11:14
Masovno vjenčanje

Masovno vjenčanje

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Ponukani praznovjernim roditeljima, mladi Kinezi žure se vjenčati prije 14. veljače 2010, kada počinje nova mjesečeva godina

Kineski mjesečev kalendar dijeli godinu na 24 dijela, među kojima je i početak proljeća za koji Kinezi vjeruju da je vrijeme jang (muževne) energije.

No 2010. nema tu jang energiju. Za Kineskinje je takva godina nesretna za vjenčanja i zato se mjesečeva 2010. godina zove 'godina udovica'. Tradicionalno orijentirani Kinezi također se boje posljedica koje uključuju razvode i nesretnu djecu.

U Naningu, glavnom gradu jedne od regija južne Kine, zaposlenici hotela Wharton International i Mingyuan Xindu kažu da su rezervacije za vjenčanja izrazito porasle.

'Dvorane za vjenčanja popunjene su za studeni i prosinac', kaže jedan od zaposlenika, a jedan od profesionalnih planera vjenčanja kaže da se vikendom vjenčava i po osam parova u jednom danu.

Kinezi su koristili mjesečev kalendar zbog svoje tradicionalne poljoprivredne orijentacije, no u današnje vrijeme, zbog sve većih veza sa zapadom, i solarni kalendar počeo se koristiti.

Mjesečev kalendar bazira se na mjesečevim mijenama i još uvijek se koristi za odabir dobrog dana za vjenčanje ili otvorenje zgrade.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi