PADA CIJENA VJEČNOSTI

Postanite besmrtni za 320 kuna mjesečno

  • Autor: K. D.
  • Zadnja izmjena 02.04.2009 10:52
  • Objavljeno 02.04.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nekada su si posthumno smrzavanje tijela u vodenom dušiku mogli priuštiti samo ultra bogatuni. Danas sve više pripadnika srednje klase, pogotovo u Velikoj Britaniji, uplaćuje životno osiguranje koje im posthumno obećava smrzavanje do nekog novog buđenja u budućnosti. I to za 320 kuna mjesečno

Kada se Adele Cosgrove Bray jednoga dana vratila kući i predložila mužu da se nakon smrti smrznu u dušiku te čekaju razvoj tehnologije koja će ih biti sposobna oživiti, ovaj se nije mogao prestati smijati. No, koliko god izgledalo naivno, kompanije koje se bave životnim osiguranjima danas uvode opciju da, umjesto isplaćivanja novca vašoj obitelji, nakon smrti ulože ta sredstva u vašu eventualnu besmrtnost.

U Americi je spomenuta praksa već prilično raširena, mogu si je priuštiti i manje bogati ljudi, a odnedavno su se počeli potpisivati ugovori koji će i europske aspirante za vječni život dopremati preko oceana, gdje će biti zaleđeni do buđenja u dalekoj budućnosti, s obzirom na to da na Starom kontinentu još ne postoje postrojenja za čuvanje leševa u tekućem dušiku na minus 200 Celzijevih stupnjeva

'Kad sam otkrila da mogu u ratama uplaćivati posthumno smrzavanje, odmah sam znala da je to za mene', objasnila je novinarima Daily Maila nadobudna Adele, strastvena obožavateljica i spisateljica SF priča. 'Vječna potraga za besmrtnošću i mogućnost da budem vraćena u život u budućnosti bilo je nešto čemu nisam mogla odoljeti. Možda ću čak doživjeti i stvari o kojima pišem u svojim romanima', dodaje.

Jedna od tvrtki za životno osiguranje koje će drage volje sačuvati vaše tijelo za budućnost je institut Cryonics. Za bijednih 320 kuna mjesečno možete si kupiti vječni život ili barem nadu u njega, što je daleko jeftinije nego da ste prodali dušu. Doduše, ne pričajte o tome svojim župnicima, guruima ili pastorima. Htjet će vas uvjeriti da ste kod njih mogli proći nešto jeftinije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi