MERRY KISSMAS

Poljupci će paliti lampice bora u Londonu

04.11.2010 u 08:37

Bionic
Reading

U području Londona u kojem je nekoć bila tržnica svake se godine podiže veliki božićni bor, a cijeli Covent Garden prekrije se lampicama. Ove godine lampice koje će resiti božićno drvo visoko 15 metara palit će se na poljupce zaljubljenih parova

Svjetski poznato božićno drvo uskoro će ponovo krasiti Covent Garden u londonu, a kko se bliži to vrijeme, počelo je i postavljanje divovskih ukrasa posvuda po bivšoj tržnici.

Inovativna instalacija pod imenom Kiss (poljubac), koju je dizajnirao Paul Cocksedge, sastoji se od 50.000 LED lampica bijele i crvene boje te 100 žmirkajućih svjetala koja se sva pale u trenutku kad se usne zaljubljenog para dotaknu. Poljubac se, naravno, događa ispod imele.

Ni ostatak Covent Gardena neće ostati u mraku. Grupa United Visual Artists postavit će četiri spektakularne instalacije koje će se sastojati od 600 LED cijevi i 46.000 lampica. Ista grupa odgovorna je i za božićno osvjetljenje Covent Gardena prošle dvije godine.

Prije dolaska bora, 11. studenog, krenulo je postavljanje divovskih ukrasa koji izgledaju kao božićne kuglice, a vise sa stropa stare tržnice. Uskoro će stići i 10-metarski sob te tri metra dugačak slatkiš u obliku šarenog štapa za hodanje.

Nakon što ogromno božićno drvo bude postavljeno, počet će i razni događaji koji će pratiti kraj 2010. i dolazak 2011. Bit će dana kad će djeca moći hraniti sobove, zatim dana kada će ljudi moći snimati svoje ljubljenje pred borom, a sve će pratiti ljubavne pjesme i ponuda čokoladnih srca te sličnih proizvoda.