JE LI GA ITKO VIDIO?

Policija moli za pomoć, s Pantovčaka nestao Ivo J. (56)

11.06.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Ivo je supruzi i pripadnicima osiguranja rekao da samo ide po cigarete. Bilo je to prije tri mjeseca. Nitko ga otada nije vidio, a njegov nestanak primijetili su tek nedavno, kada je imao određene službene dužnosti koje nisu izvršene

Zagrebačka policija zamolila je danas građane da joj pomognu u potrazi za Ivom Josipovićem (56) koji je prije puna tri mjeseca nestao sa svoje adrese na zagrebačkom Pantovčaku. Ivo je supruzi i pripadnicima osiguranja rekao da ide kupiti cigarete i odšetao u svom kućnom crnom odijelu s narančastom kravatom. Od tada ga na Pantovčaku nisu vidjeli.

'Brinem se za njega i strah me je da mu se nešto nije dogodilo. Siguran sam da nije pobjegao od kuće jer nije imao nikakvog razloga. Svakodnevno je obasipan ljubavlju i pažnjom, nikakve ga financijske brige nisu morile, upravo je objavio i knjigu... Stvarno nema razloga da pobjegne od kuće', kaže šef Josipovićeva osiguranja.

Ivo je, inače, predsjednik Republike Hrvatske, po zanimanju skladatelj i pravnik.

'Ma nije on ništa morao raditi. Povremeno bi rekao nešto što možete shvatiti i ovako i onako, kako vam odgovara, i to je to. Nije bio pod nikakvim poslovnim opterećenjima. A ipak smo baš zbog tog posla njegovog shvatili da ga nema. Trebalo je u zadnje vrijeme kao paziti na ustavni poredak RH pa smo se sjetili da Ivi u ugovoru za ovaj posao piše da bi on to trebao odraditi. Krenuli smo ga tražiti. Pregledali smo cijelu kuću, čak smo i provjerili da nije možda sa srnama u dvorištu. Ali nigdje ga nije bilo', zabrinut je šef osiguranja.

Policija je u javnost pustila fotografije Ive Josipovića te opis prema kojemu je riječ o muškarcu srednje tjelesne težine, svijetle, gotovo prozirne puti i sijede kose. Posebno obilježje mu je 'žmiganje' na jedno oko. Ako ga prepoznate, odmah pozovite policiju i nemojte ga ništa pitati jer je riječ o vrlo plahom čovjeku, vječito u strahu da ga netko možda neće voljeti.

Neslužbeno doznajemo da je policija na obavijesni razgovor pozvala stanovitog Nikicu Gabrića, oftalmologa koji se predstavlja kao stručnjak za ekonomiju, politiku i što sve ne. Postoje informacije da Gabrić pruža utočište odbjeglom Ivi.