VIKING PROTIV LOSA

Pogledajte švedsku muževnost na djelu

29.04.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Danas imamo primjer spektakularne muževnosti za vas. Grupa prijatelja na izletu u Švedskoj snimila je susret s losom koji je na trenutak izgledao kao da će kobno završiti. Los je potrčao prema ljudima, no ogromni Šved ispustio je zastrašujući urlik i tako zaustavio životinju na mjestu

Švedska je jedna od zemalja iz kojih su prije 1000 godina Vikinzi napali ostatak Europe. Snimka velikog Šveda koji zaustavlja losa u trku svojim urlikom vjerojatno je dobar suvremeni primjer kako su stvari izgledale kad su se Vikinzi iskrcavali iz svojih brodova i trčali prema neprijateljima.

Film ne traje dugo, no jasno je da se radi o grupi prijatelja koji su na izletu. Među njima je djevojka i veliki Šved sa štapom.

U jednom trenutku djevojka je ušla u kadar i los je jurnuo na nju, no njen prijatelj sa štapom skrenuo je pažnju na sebe i uz gromoglasni uzvik zaustavio životinju. Sudeći prema pozi u kojoj je Šved ostao nakon losovog juriša, prilično smo sigurni da bi vjerojatno našao i drugi način da zaustavi životinju da se nije sledila od njegovog vikinškog bojnog pokliča.