VIDOVITA TOBOLČARKA

Oposumka Heidi odabrala Natalie Portman kao dobitnicu Oscara

24.02.2011 u 09:50

Bionic
Reading

Iako vidovite hobotnice Paula više nema, svijet je odabrao novu životinju koja će predviđati ishode popularnih događaja. Oposumka Heidi je tako u emisiji 'Jimmy Kimmel Live!' odabrala Natalie Portman kao dobitnicu Oscara za najbolju glumicu

Razroka oposumka Heidi je videovezom u emisiji Jimmy Kimmel Live! iz zoološkog vrta u Leipzigu u Njemačkoj odabrala Natalie Portman kao dobitnicu Oscara za najbolju glumicu 2011. Heidi nije odmah odlučila, već je napravila mali krug oko zlatnih kipića postavljenih u njenom staništu.

Svaka zlatna statuica imala je fotografiju jedne od kandidatkinja za najbolju glumicu ovogodišnje dodjele nagrada u Hollywoodu: Natalie Portman, Annette Bening, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence i Michelle Williams. Heidi je nakon kratkog razmišljanja (i njuškanja) prožvakala komad slame i dotakla kipić s fotografijom Natalie Portman.

Inače, Heidi je stara oko dvije i pol godine, a nađena je napuštena na pragu skloništa za životinje u Sjevernoj Karolini u SAD-u, zajedno sa svojom sestrom Nairom. U zoološki vrt u Lepzigu doselila se sredinom prošle godine.

Popularnost razroke oposumke podsjeća na hobotnicu Paula, koji je postigao svjetsku slavu svojim nepogrešivim odabirom nogometnih prvaka. Paul je preminuo od starosti prošlog listopada, a u znak sjećanja dobio je kip visok gotovo dva metra. Statua predstavlja Paula na nogometnoj lopti koja ima rupu u sredini i u kojoj se iza prozirnih vrata nalazi zlatna urna s njegovim pepelom.