ZRELO ZA GUINNESSA

Opljačkao trgovinu nakon što je ostavio ime i adresu

17.08.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Novi naslov najglupljeg kriminalca na svijetu mogao bi štafetno preuzeti Novozelanđanin koji je u CD shopu, nakon što je ispunio listić s imenom i prezimenom pri kupnji jednog albuma, odlučio otvoriti kasu i zbrisati sa žalosnom količinom keša

Čovjeku se očito nešto gadno prelomilo u glavi, vjerojatno ona posljednja daska, kada je kao poznata mušerija u glazbenom dućanu u Christchurchu odjednom odlučio opljačkati kasu. Da stvar bude veselija, sve nakon što je upravo ispunio listić s imenom i prezimenom pri kupnji albuma Pink Floyda.

Lopov, koji je iskoristio trenutak kada nije bilo nikoga na kasi, otvorio je mašinu i pobrao par novčanica od 10 i 20 dolara. Nije mu nimalo smetalo što ga snima osam sigurnosnih i vrlo neskrivenih kamera, a ni to što je u dućanu bilo još najmanje osmero ljudi, od kojih je dvoje pratilo što se događa.

Neimenovani očajnik je, k tome, bio na listi čekanja za par raritetnih albuma, gdje je uredno bio upisan i broj telefona. Kada je došla policija, lopov je već kidnuo, a nama ostaje pitanje o eventualnom Guinnessovu rekordu – koliko je milisekundi bilo potrebno da ga pronađu?