NAJVEĆE NEBULOZE U 2008.

Od trudnog muškarca do seksa s automobilom

16.12.2008 u 13:00

Bionic
Reading

Trudni muškarci, seks s Toyotom, riblja pedikura, prodavanje života na eBayu, rastavljeni supružnici prepilili kuću napola, sve luđe od luđeg, baš kao što smo i navikli. Godina 2008. nas je nasmijala do suza. Prisjetimo se

Thomas Beatie je na 'Oprah Showu' rekao svijetu da je zatrudnio. U prvi mah, stvar je zvučala skandalozno, s obzirom na to da je malo teže zamisliti u čemu bi to muškarac mogao držati dijete. Međutim, otkrilo se da je Thomas u prošlom životu (čitaj: u životu prije plastike) bio žena koja je u međuvremenu prošla torturu testosteronskih terapija i plastičnih operacija, no reproduktivni sustav joj je ostao neoštećen. Prvi trudni tatica rodio je curicu u lipnju na radost svoje žene Nancy. Sad se mogu natjecati u tome tko će prvi roditi sljedeće dijete. Nismo ni sumnjali, Thomas je odlučio unovčiti svoje očinstvo. Naime, najavio je knjigu o svojim trudničkim iskustvima.

I dok na jednoj strani svijeta tatice postaju mamice, na drugoj, točnije u Velikoj Britaniji, žena se odlučila razvesti od muža jer ju je prevario s prostitutkom – u online igri Second Life. Bračni je par Amy Taylor i David Pollard  2005. inscenirao svoje vjenčanje u virtualnom svijetu. No, David u igri nije bio nevinašce, spetljao se s virtualnom prostitutkom. Ispostavilo se da prostitutku igra razvedena majka dvoje djece iz Arkansasa, koja je na kraju postala Taylorova nova zaručnica u stvarnom životu. Second Life je tako zanimljivom igrom sudbine dobio svoje doslovno značenje za britansko-američki par. Nebuloznim brakovima u ovoj se godini pridružilo i više od 310.000 kineskih parova koji su se htjeli vjenčati upravo na dan otvorenja 29. Olimpijskih igara, 8. kolovoza 2008. godine. Stojeći satima u redovima ne bi li dobili dozvolu da se vjenčaju upravo na taj dan, nebrojeni budući mladenci umislili su da će im ulazak u brak na dan početka Olimpijade donijeti sreću. Živjele 'bračne igre'!

Prepiljena imovina
Par iz Kambodže je pak pokazao kako to izgleda kada se baklja s otvaranja 'bračnih igara' pretvori u pilu. Naime, nisu se više mogli podnositi nakon 40 godina 'idile', ona ga je optuživala za lijenost i izmotavanje uz pozivanje na kojekakve bolesti, a on nju za nedostatak brige. Suprug je stoga odlučio polovicu bračnih zidova doslovno odnijeti sa sobom. Prenio je ženine stvari na jednu stranu kuće i otpilio svoj dio, koji je kasnije ciglu po ciglu prenio na drugi kraj sela.

Godina 2008. je također bila izuzetno napredna po pitanju novih kozmetičkih tehnika. Nekim ženama stopala grickaju napaljeni ljubavnici, a drugima ribice. Pedikura koja se obavlja tako da umočite stopalo u akvarij prepun stanovnika željnih kožice s nožnih prstića postala je hit u Americi nakon što je John Ho, vlasnik salona ljepote iz Virginije, navukao oko 5.000 svojih mušetrija na četveromjesečni riblji tretman. Riblje grickanje je navodno bolje od normalne pedikure jer, uz otklanjanje mrtvih stanica, smekšava kožu. Po objavljivanju te vijesti, svi su kozmetičari htjeli isto, što je dovelo do luđačkog naručivanja ribica i nekoliko zabrana. Države Washington i Texas zabranile su praksu s obrazloženjem da ne zadovoljava sanitarne uvjete.

Da je životinjama neizmjerno stalo do ljepote ljudi, pokazali su i tretmani zmijama u Izraelu. Lječilište u Talmei Elazaru pod vodstvom Ade Barak stavilo je u svoju ponudu i jedinstvenu masažu zmijama. Šest gmazova vam za 70 dolara plazi i migolji tijelom. Gmazovi tako navodno opuštaju mišiće, a njihova hladnoća smanjuje stres. Tretman uključuje šest floridskih i kalifornijskih kraljevskih zmija, koje, naravno, nisu otrovne. Isto lječilište ima u ponudi i masažu štakorima i miševima. Na to što vam oni rade, ne usudimo se pomišljati.

Izraelska masaža zmijama

Nabrzaka prelijećemo preko teme što su sve ljudi u minuloj godini bili spremni pojesti, od sladoleda načinjenog od majčina mlijeka, za koji su se zauzimali predstavnici PETA-e u Americi, do ljudske posteljice kao navodnog eliksira mladosti. Ne zaboravljamo ni Ljubomira Erovića, srpskog kuhara i zaljubljenika u testise. Možda i vlastite, no ponajprije tuđe. Škoti imaju viski, Švicarci sir, a Srbi muda - glasi njegov moto iz kojega je proizašla valjda jedina svjetska kuharica s receptima vezanih isključivo za životinjske testise. Erović svake godine održava i Mudijadu, svjetsko prvenstvo u pripremanju bijelih bubrega.

Dakle, jelo se svašta, ali što se sve pokušalo prodati, to je tek smiješno. Odakle početi? Australac koji je prodavao svoj život na eBayu? Seksi plavuša koja, uz kuću, prodaje i sebe? Rumunj koji je pokušao prodati ženu na internetu? Šveđanka koja je prodavala stan i očuha?

Ian Usher iz Pertha u Australiji je odlučio poslovno raskrstiti sa svojim životom nakon što mu je žena objavila da ga ostavlja. Stavio je svoj identitet na aukciju, od posla, prijatelja, kuće, auta i jetskija do računala te postigao cijenu od 380.000 dolara. Ian je kupcu obećao krako vrijeme uvođenja u njegovu svakodnevicu, upoznavanje s prijateljima, poslom... a on je od zarađene love krenuo na put oko svijeta blago razočaran što mu egzistencija nije vrijedila malo više.

Sličnu priču prodavala je i seksi plavuša iz Palm Beach Gardensa na Floridi koja se zajedno s kućom stavila na prodaju na eBayu po cijeni od pola milijuna dolara. 'Ako želite život iz snova, ako želite doživjeti pravu ljubav i sreću za koju ste smatrali da postoji samo u bajkama, onda sam ja žena za vas! Pošaljite prijavu i oborite me s nogu!' bila je njezina poruka. Samohrana majka i agentica za nekretnine očito je shvatila da možda još ima kakvu-takvu šansu eventualno kao komad pokućstva.

Po običaju, bilo je i juriša na Guinnessovu knjigu rekorda. Najupečatljiviji je definitivno bio iluzionist i performer David Blaine, koji je 60 sati bez prestanka visio obješen naopačke iznad Central Parka u New Yorku. Nakon nekoliko sati već se toliko naviknuo na svoj novi položaj da je bez problema dijelio autograme, fotografirao se s obožavateljima te čak izvodio trikove s kartama.

Pijani seks s automobilom

U isto vrijeme, najviši čovjek na svijetu spremao se na put očinstva. Kinez Bao Xishun krajem rujna postao je najveći tata na svijetu. Supruga Xia Shujuan rodila mu je sina koji je po rođenju imao 56 centimetara, iznadprosječno dugačku bebu, ali daleko od rekorda. Visok 2 metra i 36 centimetara, za izvođenje obiteljskih i bračnih dužnosti vjerojatno će se služiti dalekozorom.

Bez sumnje, 2008. će ostati poznata i po kolekciji nebuloznih predmeta koje su – uglavnom muškarci – odlučili poseksati. Bilo je tu usisivača iz autopraonica i metalnih klupica iz parkova, a jedan pijanac je čak poželio seksualno se iskaliti na Toyoti. Što sve navodi ljude na to da tretiraju tehnološke izume kao sredstva za razmnožavanje, prepuštamo vašoj imaginaciji, ali su se pri pokušaju svi odreda gadno zaj..... Drugim riječima, otišli su dva slova predaleko.