AKO PIJEŠ, VOZI

Od limenki sastavlja automobile

11.09.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Što raditi dok se oporavljate od prometne nesreće, a usto vam se čini da dno limenke piva liči na kotač? Sandy s Novog Zelanda nije previše mozgao – počeo je sastavljati modele automobila od potrošenih limenki poznatih napitaka od hmelja

Nakon što je završio na kućnoj njezi zbog pada s motora, Sandy Sanderson je počeo raditi detaljne modele automobila od ostataka pivske ambalaže. Auti, bilo oldtimeri, bilo trkaći, bilo kombiji, dolaze sa svim minucioznim detaljima, poput brojčanika brzine ili mjenjača.

Pedesetpetogodišnji otac dvoje djece objasnio je novinarima kako mu je simpatični hobi pao na pamet: 'Kada god bih pogledao dno limenke, pomislio bih – ovo bi mogao biti sasvim pristojan komad kotača.'

Planiranje svakog modela oduzima tri do četiri tjedna, a sama izrada oko 80 sati. Pri svemu tome zanimljivo je što Sandy i nije neki pivopija. 'Pijem Coca-Colu i volim rum, pa tako moram nagovarati ostale da piju pivo. Na sreću, ponuda ne manjka', nastavlja Sandy i dodaje da mu treba oko 30 limenki po modelu.

'Što izgleda kao jedan komad rastegnut od haube do blatobrana, često je sastavljeno od pet ili šest konzervi', kaže inženjer koji, kada ne sastavlja pivske automobile, radi kao laserski rezač u Hamiltonu.