ČETIRI GODINE MIRA

Nove se konzole neće pojaviti prije 2013.

06.05.2009 u 08:20

Bionic
Reading

Iako je opće poznato da Sony, Nintendo i Microsoft već sada rade na idućoj generaciji konzola, izgledno je da se neće pojaviti u sljedeće četiri godine

Postoje ljudi koji su nove konzole kupili u prvim mjesecima prodaje, kao i oni koji čekaju da prenapuhane početne cijene padnu zbog pojave nove generacije konzola. Prema mišljenju poznatog analitičara Michaela Pachtera, novosti na tržištu konzola neće biti barem do 2013. osim eventualnih manjih poboljšanja postojećih platformi.

Pachter kaže da izdavači videoigara jednostavno neće dopustiti predstavljanje novog hardvera gladnog igara i žestoko će se tome opirati jer još nisu unovčili investicije uložene u postojeću generaciju konzola. Drugim riječima, u sljedeće četiri godine izbor nove igračke vrlo je jasan te potencijalni kupci mogu birati između PlayStationa 3, Wiija ili Xboxa 360. Dakako, razvoj PC-a kao platforme teče svojim ustaljenim tijekom i svako malo se pojavljuju nove tehnologije, no to previše ne mijenja proizvodni ciklus videoigara za spomenutu platformu.