ŠOVINIZAM PAR EXCELLENCE

Nevjerojatno je to što su žene morale trpjeti prije 70 godina

04.04.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Jedna od stvari koja se ljudskom rodu može spočitati je ta da imamo kratko sjećanje – još prije samo pola stoljeća živjeli smo u vrlo muškom svijetu

Knjiga autora Thomasa Hortona 'Što muškarci ne vole u vezi žena' izdana 1945. godine danas sigurno ne bi bila uspješna – vjerojatno čak ni kao ironija. Savjeti, stari sedamdeset godina, o tome kako imati uspješnu vezu, a uglavnom se oslanjaju na 'ženske mane', danas nas mogu samo preneraziti, piše Daily Mail

'Muškarac mora biti dominantan' i 'nemojte pokušavati biti intelektualno jednaki muškarcu' samo su neki savjeti koje je Horton u svojoj knjizi dao ženama. Knjiga 'Što muškarci ne vole u vezi žena' prepuna je sličnih uputa za to kako imati 'uspješnu' vezu.


Horton objašnjava da bi žene uvijek trebale biti podređene muškarcima te da je jako loše ako pokušavaju biti dominantne u krevetu. No to nije jedina ženska mana u bračnoj postelji – prema Hortonu, žene su vulgarne i ne srame se tražiti novi frižider ili bundu zbog prisnosti tijekom seksa.

Kao što smo već rekli - bilo bi smiješno da nije tragično to da su ovakva mišljenja bila normalna stvar prije samo pedesetak godina.