VELIKI FRENDOVI

Nećete vjerovati kako se rotvajler igra s klokanom

20.05.2014 u 07:05

Bionic
Reading

Susret borbenog rotvajlera s klokanom nikako ne sluti na dobro, no ovaj video iz australskog grada Pertha srušit će sve predrasude o psima stvorenim za borbu

Svojevrsni mastifi uzgajani za borbe s lavovima u rimskim arenama s kretanjem u osvajanja rimske vojske angažirani su kao čuvari stoke. Na dalekim putovanjima susretali se s raznim pasminama da bi prelaskom Alpi u južnoj Njemačkoj poprimili svoj konačni oblik, danas poznat kao rotvajler. Uz odanost i inteligenciju krasi ih i visoko mjesto na ljestvici najjačih psećih ugriza. S pritiskom od 150 kg nalaze se na četvrtom mjestu, uz napomenu da je na trećem mjestu odrasli mužjak vuka.


Jedan takav primjerak susreo se u dalekoj zapadnoj Australiji s klokanom, vrstom čije zadnje noge mogu 90-kilogramske jedinke baciti devet metara u dalj. Dakle ne baš neravnopravnog pripadnika neke druge vrste.

Da se kojim slučajem ishod ovog susreta našao u ponudi kladionica, ruke bi trljao kreativni kladioničar. Čak kad bismo dijelove ove neizvjesne 'borbe' proglasili rotvajlerovim pokušajem stavljanja poluge na klokanov rep ili pozivom na hrvačku borbu u parteru, u najboljem bismo slučaju izvukli neriješen ishod. Na razvijanje odnosa koji na trenutke prelazi granice prijateljstva vjerojatno se nitko ne bi kladio.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih klokana, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.