SKRIVENI PJEVAČKI TALENT

Nazvao za ulaznicu, a završio na sceni

28.11.2008 u 15:58

Bionic
Reading

Velški bankar, koji je u 32. godini odlučio promijeniti karijeru i postati operni pjevač, u posljednjoj je minuti nazvao Nacionalnu operu u Cardiffu za karte. S druge strane slušalice dočekao ga je upit bi li htio hitno uletiti umjesto tenora koji se razbo

Neki čekaju čitav život za priliku, a velškom mladom tenoru Adrianu Grazianiju, Velšaninu talijanskog porijekla posrećilo se na najneobičniji način, prenosi Telegraph. Naime, htio je vidjeti gala koncert Velške nacionalne opere te je nazvao za karte u posljednjoj minuti. Čovjek koji se javio na telefon prepozao je glas jednog od studenata opere te ga pitao bi li htio zamijeniti tenora koji je nenadano obolio.

Adriano je imao svega nekoliko sati da uvježba sav materijal te večeri te ga je izveo toliko maestralno da je odmah nakon predstave dobio ponudu za glavnu ulogu u poznatoj operi 'La Boheme' Ruggiera Leoncavalla, koja se priprema za sljedeću godinu.

'Kako sam polu-Talijan i polu-Velšanin, uvijek sam sanjao da jednoga dana postanem pjevač u Velškoj nacionalnoj operi – to mi je u krvi – no čak je i prijem na audiciju užasna sreća ovdje', komentirao je svoj nevjerojatni proboj Adriano.

Među sretnicima koji su sasvim neočekivano dobili priliku i pokazali svoj talent nalazi se i prošlogodišnji pobjednik britanskog TV natjecanja 'Got Talent' Paul Potts, koji je radio kao prodavač mobitela i doveo žiri do suza izvedbom arije iz Puccinijeva 'Turandota'.